Ηλεκτρονική Έκδοση

Πολιτικές ταραχές

Αίμα στην Ουκρανία - πέντε νεκροί

Καταγγελίες της αντιπολίτευσης

«Εξαιρετικά σοβαρή» η κατάσταση στη χώρα, δήλωσ ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ.

φωτ: AFP φωτ: AFP Πέντε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν σήμερα σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Κίεβο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που έχει δημιουργήσει η αντιπολίτευση. «Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σήμερα από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ukrainska Pravda, τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρες. Στο μεταξύ ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία «εξαιρετικά σοβαρή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη την έχει το καθεστώς.

Το καθεστώς έχει την ευθύνη να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω καμία ένδειξη ότι θα το κάνουν». Όταν ρωτήθηκε για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σουηδός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι: «μένει να την δούμε, όμως σίγουρα μετά από αυτό δεν θα είναι συνηθισμένη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία