Έντυπη Έκδοση

Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega

Ερώτηση για τα δάνεια του Mega κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, καθώς και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στην ερώτησή του αυτή ο κ. Παναγούλης υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα τα τηλεοπτικά κανάλια εξακολουθούν να λειτουργούν κατά τρόπο πειρατικό και αντισυνταγματικό, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, επιβάλλοντας την ατζέντα της πολιτικής, υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη, προωθώντας πολιτικά πρόσωπα προς εξασφάλιση συμβάσεων δημοσίων έργων και προμηθειών, νοθεύοντας τον υγιή ανταγωνισμό». Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Οι αιμομικτικές σχέσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκτελεστικής Εξουσίας ξεκίνησαν το 1989 με την παραχώρηση προσωρινών αδειών εις το διηνεκές έναντι πινακίου φακής». Για να λέμε την αλήθεια βέβαια, στην κυβέρνηση που παραχώρησε τότε τις άδειες συμμετείχε και η Αριστερά με προβεβλημένα στελέχη της...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους υπουργούς να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, με ποια τραπεζικά κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια του Mega από τράπεζες που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με λεφτά του αγρίως φορολογούμενου Ελληνα, πώς έχει ασκήσει τον ελεγκτικό της ρόλο η Τράπεζα της Ελλάδος, ποια είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων και αν έχουν δοθεί παρόμοια δάνεια σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Δάνεια
TV & Media
ΣΥΡΙΖΑ