Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποσύρθηκαν οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων στην Ουκρανία

Αποσύρθηκαν οι ιδιαίτερα αυστηροί νόμοι για τις διαδηλώσεις που συνέβαλαν στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος αμφισβήτησης., κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του ουκρανικού Κοινοβουλίου την Τρίτη.

Φωτογραφία: Reuters Φωτογραφία: Reuters Υπέρ της ανάκλησης των νόμων που επικρίθηκαν από τις δυτικές χώρες ως πλήγμα στις ελευθερίες ψήφισαν 361 βουλευτές έναντι δυο που ψήφισαν κατά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκροτήματα.

Το Κοινοβούλιο θα συνέλθει εκ νέου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όταν οι βουλευτές θα συζητήσουν για τη χορήγηση αμνηστίας στους διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το Κοινοβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση.

Την Τρίτη το πρωί ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Μικόλα Αζάροφ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ελπίδα στο Βερολίνο ότι η παραίτηση του Αζάροφ θα είναι ένα «μήνυμα» προς την αντιπολίτευση για «νέες συνομιλίες» μαζί της.

«Ελπίζω ότι με την παραίτηση του Ουκρανού πρωθυπουργού, οι ηγέτες της Ουκρανίας στέλνουν ένα μήνυμα στην αντιπολίτευση, το οποίο θα οδηγήσει σε νέες συνομιλίες. Η παραίτηση του πρωθυπουργού μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αναζήτηση ενός πολιτικού συμβιβασμού», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία