Ηλεκτρονική Έκδοση

Ουκρανία: Συζητείται το ενδεχόμενο αμνηστίας στους διαδηλωτές

Το ενδεχόμενο παροχής αμνηστίας σε όσους διαδηλωτές συνελήφθησαν στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών εξετάζει το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, μία μέρα μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι θέλει να δοθεί αμνηστία υπό προϋποθέσεις σε όσους εγκαταλείψουν τα υπό κατάληψη κυβερνητικά κτίρια και ρίξουν τα οδοφράγματα.

φωτ: AFP φωτ: AFP

Η αντιπολίτευση-μέχρι στιγμής-απορρίπτει την πρόταση και ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Χθες, ο πρωθυπουργός Μικόλα Αζάροφ και το υπουργικό του συμβούλιο παραιτήθηκαν μετά από τις έντονες πιέσεις που ξεκίνησαν από τις 21 Νοεμβρίου, οπότε το Κίεβο ανακοίνωσε ότι δεν θα υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ο Λευκός Οίκος, πριν ξεκινήσει η συζήτηση στο κοινοβούλιο περί αμνηστίας των διαδηλωτών, ανέφερε ότι το θέμα είχε τεθεί σε τηλεφωνική συνομιλία -την Τρίτη- μεταξύ του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου Γιανουκόβιτς και συμπλήρωσε ότι ενθαρρύνει την προσπάθεια του ουκρανού προέδρου να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για να βρεθεί συμβιβαστική και ειρηνική λύση που θα περιλαμβάνει ένα νόμο περί αμνηστίας και μια νέα κυβέρνηση που θα προσφέρει πολιτική ενότητα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία