Ηλεκτρονική Έκδοση

Λογοκρισία υπαινίσσεται το ΜΚΙΕ για το Le Nouvel Observateur

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έλαβε πρόσκληση πριν λίγες μέρες από το γνωστό γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur, για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τολμήστε για τη Δημοκρατία», όπου θα έδιναν στοιχεία και θα κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική για το δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως το γαλλικό περιοδικό αναθεώρησε και ακύρωσε την πρόσκλησή του στο ΜΚΙΕ, αφήνοντάς το εκτός του συνεδρίου.

ΜΚΙ Ελληνικού ΜΚΙ Ελληνικού Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΚΙ Ελληνικού, η ιστορία έχει ως εξής: "Στις 09/01 δεχόμαστε ένα μήνυμα από το Γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur όπου με λίγα λόγια  μας καλεί να πάρουμε μέρος στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τολμήστε για τη Δημοκρατία» στο Μέγαρο Μουσικής στις 6-7 Φεβρουαρίου.  Πιο συγκεκριμένα κάλεσαν τον γιατρό μας Γιώργο Βήχα να πάρει μέρος και ανέφεραν στο μήνυμα τους  ότι "η άποψή μας για το Ελληνικό σύστημα υγείας θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη συζήτηση".  Εμείς αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά αυτή την πρόσκληση, αφού θα είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε τα στοιχεία μας αλλά και αυτό που βιώνουμε καθημερινά στο ιατρείο και τα οποία προκύπτουν από τις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπροστά τους κύριους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση που δεν είναι άλλοι από την Ελληνική κυβέρνηση και τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και της Τρόικα".

Παραθέτει μάλιστα  σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" στις 21/01, με την αντίστοιχη αφίσα που είχε στείλει το γαλλικό περιοδικό, όπου αναγράφεται το όνομα του εκπροσώπου του ΜΚΙΕ.
 
Όμως την περασμένη Τρίτη 28/01, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, "μας έστειλε το Γαλλικό περιοδικό ένα πολύ σύντομο μήνυμα και μας ανακοίνωσε ότι λυπούνται πάρα πολύ αλλά ο εκπρόσωπός μας δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος στην συζήτηση που θα γίνει στο πάνελ γιατί η «ατζέντα» άλλαξε και μειώθηκαν τα πάνελ".
 
"Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη (ο καθένας βεβαίως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του), αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως με αυτόν τον αποκλεισμό δεν θα ακουστούν οι αλήθειες που πρέπει να ακουστούν για τις δολοφονίες ανασφάλιστων πολιτών λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ασκούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και, σχεδόν, 4 χρόνια".
 
Για να καταλήξει: "Αυτή τη «δημοκρατία» εμείς τους την χαρίζουμε και απλά τους λέμε ότι δεν την θέλουμε.  Ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις σκληρές πολιτικές που εφαρμόζουν οι «δημοκράτες» κυβερνώντες μας αλλά και όσοι Ευρωπαίοι πολιτικοί συναλλάσσονται μαζί τους.  Εμείς αυτά που θέλαμε να πούμε θα βρούμε διαφορετικό τρόπο να γίνουν γνωστά και να είναι σίγουροι ότι όσους αποκλεισμούς, υπόγειες «πιέσεις» και λάσπη να ρίξουν εμείς τον αγώνα μας θα τον εντείνουμε.  3,000,000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας αναμένουν λύσεις και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια τύπου «17,700,000 ευρώ θα δοθούν για τους ανασφάλιστους που τα έχουν ανάγκη".
 
Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, κύριοι ομιλητές στο συγκεκριμένο συνέδριο είναι οι: Α. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος Ντ. Μπακογιάννη, Κ. Μητσοτάκης, Γ.Στουρνάρας, Χ. Φούχτελ.
 
 
newsroom enet

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
Κυβέρνηση
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Αλληλεγγύη