Έντυπη Έκδοση

«''Φλόγα'' ελπίδας για το παιδί που μπορεί να ιαθεί»

Συνέντευξη με τη ΜΑΡΙΑ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ

Τα ζώα του δάσους και τα ψαράκια της θάλασσας θα κρατάνε συντροφιά σε όσα παιδιά βρεθούν στην ανάγκη να υποβληθούν σε αξονική, ή μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία ή υπέρηχο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Θα σου έδινα την ψυχή μου να την κάνεις τις νύχτες ορατές νότες, έγχρωμες στον αέρα του κόσμου» ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ «Θα σου έδινα την ψυχή μου να την κάνεις τις νύχτες ορατές νότες, έγχρωμες στον αέρα του κόσμου» ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ Ελαφάκια, σκιουράκια, ιππόκαμποι και λοιπά είδη του ζωικού βασιλείου χρωματίζουν με χαμόγελο και ελπίδα τα εκσυγχρονισμένα Τμήματα Απεικονιστικών Μεθόδων - Αξονικού Τομογράφου, δωρεά του Συλλόγου «Φλόγα» (Αιγίου 6-8, 11527, Γουδή, τηλ.: 210-7485000, 210-7707259, www.floga.org.gr) καθώς και του μαγνητικού τομογράφου, δωρεά της ΟΠΑΠ Α.Ε., τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν τη Δευτέρα ώρα 3 μ.μ. «Η ανακαίνιση», μας λέει η Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος της «Φλόγας», «πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη και είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, και όχι μόνο στα παιδιά με καρκίνο».

- Νέα όπλα;

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα χέρια έμπειρων γιατρών και γενικά επαγγελματιών της Υγείας μπορεί να προσφέρει θεαματική βελτίωση στην αντιμετώπιση της νόσου. Κύριο μέλημα λοιπόν και φροντίδα μας είναι να εξασφαλίσουμε στους γιατρούς μας όλα εκείνα τα μέσα και τις συνθήκες εργασίας που απαιτούνται, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλα τα παιδιά».

- Λιγότερη ταλαιπωρία;

«Ο εξοπλισμός αυτός είναι απαραίτητος, κύρια για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αλλά και για τη μείωση της ταλαιπωρίας των παιδιών. Σημειώνουμε, ότι λόγω της ελαχιστοποίησης της διάρκειας της εξέτασης αποφεύγονται πολλές περιπτώσεις νάρκωσης των παιδιών. Τα δύο ανακαινισμένα τμήματα καλύπτουν όλα τα παιδιά του λεκανοπεδίου και όχι μόνο. Ειδικά για τον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο σημειώνουμε ότι είναι οι μοναδικοί που υπάρχουν για παιδιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

- Συνεχής ο αγώνας;

«Η "Φλόγα" αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και της οικογένειάς τους και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Προτεραιότητα για τη "Φλόγα" η ίδια η επιβίωση των παιδιών και στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να συμπληρώνει τα κενά της πολιτείας, μιας και οι ανάγκες των παιδιών δεν μπορούν να περιμένουν».

- Εξειδικευμένο προσωπικό;

«Εκτός από τις ανακαινίσεις στους χώρους και την προμήθεια εξοπλισμού, η "Φλόγα" προχώρησε πρόσφατα στη δωρεά προς την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών 125.000―, για την πρόσληψη πέντε εξειδικευμένων ιατρών, έναν για κάθε ένα από τα πέντε ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων. Δύο ογκολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", ένα στο Νοσοκομείο "Π.& Α. Κυριακού", τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (τα οποία τώρα στεγάζονται στο κτήριο Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα) και στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο Νοσοκομείου "Π.& Α. Κυριακού")».

- Νοσηλεία στο σπίτι;

«Εκτός από τη μέριμνα για την ιατρική φροντίδα, η "Φλόγα" βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες με την εφαρμογή προγράμματος "Νοσηλεία στο σπίτι" για τα παιδιά του λεκανοπεδίου, με στόχο τη μείωση των καθημερινών επισκέψεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία, ίδρυση και λειτουργία ξενώνα στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στην Αθήνα, οικονομική -κατά το δυνατόν- υποστήριξη της οικογένειας στη διάρκεια της θεραπείας, κάλυψη ιατρικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις».

- Πώς βοηθάμε τη «Φλόγα»;

«Οικονομικά, για να στηρίξετε τα προγράμματά της, ή να ενημερωθείτε για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας προκειμένου να αντιμετωπίζετε τα παιδιά και τις οικογένειες χωρίς προκαταλήψεις, γιατί το παιδί με καρκίνο δεν είναι καταδικασμένο, δίνει αγώνα ζωής και μπορεί να ιαθεί».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Ανθρώπινα
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Συνεντεύξεις