Ηλεκτρονική Έκδοση

Τουλάχιστον 12 νεκροί από σύγκρουση τρένου-λεωφορείου στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοανατολική Ουκρανία όταν ένα επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο.

σιδηροδρομικές ράγες σιδηροδρομικές ράγες Όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της χώρας, από το δυστύχημα, που σημειώθηκε σε μια ισόπεδη διάβαση στην περιοχή του Σούμι, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι.

«Στη σιδηροδρομική διάβαση κοντά στα χωριά Μπιλάνι και Βίρι σημειώθηκε μια σύγκρουση μεταξύ ενός τρένου και ενός μινιμπάς», αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα επέβαιναν στο λεωφορείο ή στο τρένο. Ωστόσο, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο κόπηκε στα δύο.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας των σιδηροδρόμων επέρριψαν την ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό του λεωφορείου.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, ο οδηγός αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και επιχείρησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση τη στιγμή που ερχόταν το τρένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Ουκρανία