Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Βραδυφλεγής βόμβα 4 δισ. στον ΟΑΕΕ

Κακώς διακόπηκε η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους έχουν οφειλές

ΒΟΜΒΑ στα θεμέλια του Οργανισμού Αυτοαπασχολούμενων Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) βάζει γνωμοδότηση του συνταγματολόγου και πρώην υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μανιτάκη και του λέκτορα Νομικής του ΑΠΘ Ακρίτα Καϊδατζή, σύμφωνα με την οποία το υπερχρεωμένο ταμείο απειλείται, εφόσον γίνουν προσφυγές, να αποζημιώσει με 4 δισ. ευρώ τους 750.000 ασφαλισμένους του.

Η παρούσα γνωμοδότηση ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας «Συμμετέχω και εγώ ή ισχύς εν τη ενώσει», που αποτελεί μια προσπάθεια του μέλους του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιώργου Φλωρά, για το συντονισμό των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους με το Ταμείο.

Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι καθώς και της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους έχουν οφειλές βρέθηκε στον «πυρήνα» της γνωμοδότησης.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, για τις εισφορές, όφειλε το υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων.

Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ώς το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Είναι απολύτως παράνομη η διακοπή της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές. Σήμερα 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών. Πολλοί από αυτούς δαπανούν σημαντικά ποσά για να καλυφθούν, ενώ αρκετοί βρίσκονται στη δεινή θέση να μην μπορούν να περιθάλψουν τον εαυτό τους λόγω οικονομικής αδυναμίας. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει επειδή ο ΟΑΕΕ και το υπουργείο Εργασίας παρανομούν.

Να αλλάξει θέση

Είναι αυτονόητο ότι η μαζική προσφυγή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και η πιθανή δικαίωσή τους θα δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ.

Το υπολογιζόμενο ποσό των 4.000.000.000 ευρώ αφορά οφειλές στους 350.000 ασφαλισμένους που δεν λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά μέσο όρο δύο χρόνια (ανά έτος μέσος όρος περίπου 1.000 ευρώ χρέωση) καθώς επίσης και τις διαφορές που θα προκύψουν για 750.000 ασφαλισμένους από το 2009 έως σήμερα για την παράνομη διατήρηση των εισφορών στα ίδια επίπεδα και τη μη μείωση αυτών.

Το υπουργείο Εργασίας οφείλει αμέσως να αλλάξει θέση και να συμφωνήσει αμοιβαία επωφελείς λύσεις για το Ταμείο και τους ασφαλισμένους. Οι θέσεις των φορέων είναι εκπεφρασμένες και βρίσκονται σε κοινή γραμμή.

Αμεσα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα προσφύγουν μαζικά στα Διοικητικά Δικαστήρια απαιτώντας την επιστροφή των εισφορών που αδίκως κατέβαλαν, την αφαίρεση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρείχε ο ΟΑΕΕ, τη μείωση των εξωφρενικών επιτοκίων που τους έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ, την αποζημίωση για κάθε επιβάρυνση της υγείας τους που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του ΟΑΕΕ (από τη μη παροχή ΙΦ περίθαλψης σε όσους οφείλουν), την αποζημίωση για το θάνατο ασφαλισμένων που οφείλετο στη μη παροχή ΙΦ περίθαλψης.

Με τα νέα δεδομένα και την πλήρη νομική τεκμηρίωση της παρανομίας του ΟΑΕΕ τα ποινικά δικαστήρια εναντίον των ασφαλισμένων θα «αδυνατίσουν» σημαντικά (λόγω λανθασμένης χρέωσης) και κυρίως τα σχεδιαζόμενα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης θα δυσκολευτούν πολύ να εφαρμοστούν (σοβαροί λόγοι για στήριξη ανακοπής).

Στόχος κανενός φυσικά δεν είναι η κατάρρευση του Ταμείου. Αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει ο υπουργός Εργασίας και η τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρανομούν με τόσο βάναυσο τρόπο εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

Στόχος της γνωμοδότησης, όπως επισημαίνει ο κ. Φλωράς, είναι «να βοηθήσει την πολιτική ηγεσία και την τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να επιμένουν σε πρακτικές που παραβιάζουν το Ελληνικό Δίκαιο».

Μεταξύ των αιτημάτων της κίνησης είναι η ρύθμιση χρεών σε 100-180 δόσεις και οι πρώτες 48 δόσεις να είναι της τάξεως των 50-70 ευρώ το μήνα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Τασιόπουλος Παναγιώτης έγραψε: (πριν 6 έτη)
Στάση πληρωμών δημοσίων δαπανών τώρα. 150 οργανισμοί τώρα καταγγέλθηκαν από τον κ. Σταικούρα για σπατάλη !!! Κυβερνούν και καταγγέλουν τον εαυτό τους ;
Διαγραφή όλων των χρεών προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση.
Από εδώ και στο εξής 80 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία,
συν 30 € για κάθε προστατευόμενο μέλος για ι/φ περίθαλψη και μία σύνταξη επιβίωσης στον επαγγελματία.
Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την κατάργηση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και την ιδρυτική διακήρυξη στην ιστοσελίδα μας. Ενταχθείτε εδώ ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο. http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14
15 λεπτά τα λέμε όλα. http://www.youtube.com/watch?v=GEZ8hpr0LCE
Μόνο η ένταξη σε ένα κόμμα θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. 4.000.000 ψήφοι των υπερφορολογημένων ελευθέρων επαγγελματιών και καταδικασμένων σε ισόβια φτώχεια, κατάθλιψη, κατάσχεση και αυτοκτονία, βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, για δικαιοσύνη και εφαρμογή του συντάγματος.
ΚΑΘΕ ΩΡΑ 100 ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ.
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ. Σταματάμε τα λουκέτα πριν την εξαφάνισή μας.
Η κατάθεση του Κόμματος στον Άρειο Πάγο έγινε με Αριθ. Κατάθ. 7873 το Νοέμβριο του 2012
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976803285 – whatsup 6989422844 - 2441029918

Tασιόπουλος Παναγιώτης Εργοδηγός Μηχανολόγος 30 χρόνια επαγγελματίας
Ιστοσελίδα του κόμματος : http://www.tasiopoulospanagiotis.gr/.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
Την επιχείρηση την ανοίξαμε εμείς.
Δεν μας άνοιξε το κράτος καμία επιχείρηση.
Εμείς πληρώνουμε ΦΠΑ – Ενοίκια – λογιστή- ΔΕΗ –ΟΤΕ - Φόρο εισοδήματος κ.λ.π
Εμείς παράγουμε για να επιβιώσουν οι Έλληνες και η Ελληνική οικονομία.
2 Ο/Η αρβανιτης θεοδωρος έγραψε: (πριν 6 έτη)
επιτελους αντιδραση στο αισχος των αισχων τα αισχη ω αισχη
3 Ο/Η Νικος Φραντζης έγραψε: (πριν 6 έτη)
πρεπει καποια στιγμη να ενωθουμε μπροστα στον πολεμο που μας κανουν
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)
Εφορία και φορολογική πολιτική