Ηλεκτρονική Έκδοση

Μετά την αποφυλάκιση των συλληφθέντων ακτιβιστών

Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από το δημαρχείο του Κιέβου

Οι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές αποχώρησαν το πρωί της Κυριακής από το δημαρχείο του Κιέβου που είχαν καταλάβει από την 1η Δεκεμβρίου, αφού αποφυλακίστηκαν οι ακτιβιστές που είχαν συλληφθεί σε κινητοποιήσεις κατά του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Φωτογραφία αρχείου (Reuters) Φωτογραφία αρχείου (Reuters)

Την εκκένωση του δημαρχείου ανακοίνωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών, Ρουσλάν Αντρίικο.
 
Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρεσβευτής της Ελβετίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εισήλθε πρώτος στο άδειο κτίριο. «Η Ελβετία, που προεδρεύει στον ΟΑΣΕ, προσκλήθηκε από τις δύο πλευρές να συμμετάσχει στη διαδικασία παράδοσης του δημαρχείου στις αρχές», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Ελβετός διπλωμάτης Κρίστιαν Σενεμπέργκερ.
 
Το δημαρχείο, το οποίο είχε μετατραπεί στο «γενικό επιτελείο της επανάστασης», έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για τους διαδηλωτές, όπως και η πλατεία Μαϊντάν, στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. 
 
Η εκκένωση του κτιρίου ήταν μία από τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι αρχές για να εφαρμόσουν το νόμο που αμνηστεύει τους 234 διαδηλωτές οι οποίοι αποφυλακίστηκαν, όμως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα αδικήματα.
 
Στο δημαρχείο έμεναν περίπου 700 καταληψίες, οι οποίοι είχαν στήσει αυτοσχέδιο νοσοκομείο και μια καντίνα.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία