Ηλεκτρονική Έκδοση

Ουκρανία: Αμνηστία των διαδηλωτών από αύριο

Ο νόμος για την αμνήστευση των ουκρανών διαδηλωτών θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία μετά την εκκένωση του δημαρχείου του Κιέβου και άλλων δημοσίων κτηρίων στην επαρχία.

Οδοφράγματα στο Κίεβο (φωτ:AFP) Οδοφράγματα στο Κίεβο (φωτ:AFP)

«Ο νόμος τίθεται σε ισχύ από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 και προβλέπει τη εγκατάλειψη της δίωξης των ατόμων που έχουν διαπράξει αδικήματα στο διάστημα μεταξύ της 27ης Δεκεμβρίου και της 2ας Φεβρουαρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας.
 
Η ουκρανική αντιπολίτευση είχε ζητήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αμέσως τις διώξεις κατά των διαδηλωτών, λίγες ώρες μετά την εκκένωση του δημαρχείου του Κιέβου, συμβόλου του κινήματος αμφισβήτησης της κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
 
Η εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων αποτελούσε όρο για την εφαρμογή του νόμου.
 
Ο βουλευτής του κόμματος Σβόμποντα Αντρίι Ιλένκο δήλωσε ενώπιον εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει σήμερα την είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου ότι η αντιπολίτευση απευθύνει τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση για την αμνήστευση 2.000 ατόμων και απείλησε με ανακατάληψη του κτιρίου.
 
Στο Μαϊντάν (Πλατεία της Ανεξαρτησίας), ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Αρσένι Γιατσενιούκ, απαίτησε επίσης από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αμέσως τη δίωξη των διαδηλωτών, απειλώντας με «ειρηνική επίθεση», εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημα.
 
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία