Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Προς απελευθέρωση η Γιούλια Τιμοσένκο

Διόρθωσε τις δηλώσεις της η εκπρόσωπος της πρώην πρωθυπουργού

Προς απελευθέρωση η φυλακισμένη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο μετά την ψήφιση από την ουκρανική Βουλή υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της λανθασμένα δήλωσε ότι η Τιμοσένκο απελευθερώθηκε και λίγο αργότερα ανακάλεσε για να πει ότι αναμένεται σύντομα να δει την έξοδο των φυλακών του Καρκίφ.

Η κόρη της Τιμοσένκο, Γεβγένια, δήλωσε στο Reuters ότι η μητέρα της δεν έχει βγει ακόμα από το νοσοκομείο των φυλακών όπου νοσηλεύεται με ένα πρόβλημα στη μέση.

Η ίδια είπε ακόμα ότι κατευθύνεται προς τις φυλακές προκειμένου να συναντήσει τη μητέρα της, σημειώνοντας ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί.

Όπως είπε πάντως "σύμφωνα με ένα νόμο της Ουκρανίας είναι ήδη ελεύθερη".

Η πρώην πρωθυπουργός, που κάποτε ήταν το σύμβολο των προσδοκιών της Δύσης για μια δημοκρατική Ουκρανία, και υπήρξε μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004, καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή συμφωνίας για το φυσικό αέριο, με τη Ρωσία.

Φυλακίστηκε το 2011, έκανε απεργίες πείνας και συχνά αντιμετώπισε προβλήματα υγείας όσο κρατείτο στις φυλακές.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στο Χάρκοβο, ενώ εντός της ημέρας θα κάνει μια τηλεοπτική εμφάνιση προτού επιστρέψει στο Κίεβο, δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ιντερφάξ η σύμβουλός του Άννα Γκέρμαν. Ότι εγκατέλειψε την πρωτεύουσα αναφέρουν ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου δεκάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας την παραίτηση του προέδρου.

Ο Γιανουκόβιτς αυτή την ώρα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα και ξεκαθαρίζει ότι δεν παραιτείται.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από Guardian

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
Για το ίδιο θέμα
Ουκρανία: Συμφωνία για έξοδο από την κρίση