Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποφυλακίστηκε η Γιούλια Τιμοσένκο

Τελευταία ενημέρωση:

Την έξοδο των φυλακών μετά από τρία χρόνια είδε το απόγευμα του Σαββάτου η η φυλακισμένη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο.

Φωτογραφία: Reuters Φωτογραφία: Reuters Όπως μετέδωσαν το Reuters, το ρωσικό Interfax, το Associated Press και αρκετά άλλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η Τιμοσένκο είναι πλέον ελεύθερη.

Σύμφωνα με το BBC έφυγε με αναπηρικό καροτσάκι από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν σε κράτηση καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση της και αναχώρησε με ένα μαύρο τζιπ.

«Είμαι βέβαιη ότι η Ουκρανία θα γίνει ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα τα αλλάξει όλα», φέρεται να δήλωσε η Τιμοσένκο μετά την απελευθέρωσή της.
 
Νωρίτερα και αφού λανθασμένα η εκπρόσωπος της πρώην πρωθυπουργού είχε πει ότι ήδη αποφυλακίστηκε για να ανακαλέσει λίγο αργότερα, η κόρη της Τιμοσένκο Γεβγένια, δήλωσε στο Reuters ότι η μητέρα της δεν έχει βγει ακόμα από το νοσοκομείο και ότι κατευθύνεται προς τις φυλακές προκειμένου να συναντήσει τη μητέρα της, σημειώνοντας ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί.
Η πρώην πρωθυπουργός, που κάποτε ήταν το σύμβολο των προσδοκιών της Δύσης για μια δημοκρατική Ουκρανία, και υπήρξε μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004, καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή συμφωνίας για το φυσικό αέριο, με τη Ρωσία.

Φυλακίστηκε το 2011, έκανε απεργίες πείνας και συχνά αντιμετώπισε προβλήματα υγείας όσο κρατείτο στις φυλακές.

Στο μεταξύ η ουκρανική Βουλή ψήφισε υπέρ της αποπομπής του πρόεδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και της διεξαγωγής εκλογών στις 25 Μαΐου. Ο Γιανουκόβιτς πάντως σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε νωρίτερα από το Χάρκοβο δήλωσε ότι δεν παραιτείται και αποκάλεσε πραξικόπημα τις διαδηλώσεις.

 Newsroom Enet


Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
Για το ίδιο θέμα
Η ουκρανική Βουλή αποπέμπει τον Γιανουκόβιτς -Προκηρύσσει εκλογές για τις 25 Μαΐου