Ηλεκτρονική Έκδοση

Τίποτε δεν έχει κριθεί

Ουκρανία: Αναγνωρίζει τον Τουρτσίνοφ η ΕΕ

Ψάχνουν μεταβατικό πρόεδρο για εκτόνωση

Ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο αναγνωρίζει επίσημα τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παράλληλα εξετάζει «διάφορες επιλογές» για τη χορήγηση βοήθειας στο Κίεβο.

Η ουκρανική βουλή, η οποία διόρισε τον Τουρτσίνοφ για να διαδεχθεί τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε, «πήρε μια απόφαση με πολύ ευρεία πλειοψηφία αυτό το σαββατοκύριακο», επισήμανε ο Ολιβιέ Μπαγί, εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ο οποίος πρόσθεσε ότι «Σεβόμαστε την δημοκρατική και νόμιμη απόφαση την οποία έλαβε το ουκρανικό κοινοβούλιο». 

Η Ε.Ε. δεν αποκλείει «καμιά επιλογή» σε ό,τι αφορά τη χορήγηση χρηματοοικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, επισήμανε επίσης ο Μπαγί, τονίζοντας ωστόσο πως η όποια βοήθεια συμφωνηθεί να δοθεί θα συνδέεται με την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων. «Η ΕΕ εργάζεται για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ουκρανική οικονομία», ανέφερε ο Μπαγί.

Ο ίδιος επισήμανε πως η Ε.Ε. συνεχίζει να προτίθεται να υπογράψει μια πολιτική συμφωνία και μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων με την Ουκρανία, αλλά μόνον αφού εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση, ώστε «να εξασφαλιστεί ότι γίνεται μια εντελώς ανεξάρτητη επιλογή με την πλήρη υποστήριξη μιας σαφούς πλειοψηφίας». Οι συμφωνίες αυτές «τις οποίες είχαμε προτείνει παραμένουν πάντα στο τραπέζι», είπε ο Μπαγί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Για το ίδιο θέμα
Ετοιμάζουν στενό «κορσέ» στην Ουκρανία
Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Γιανουκόβιτς