Ηλεκτρονική Έκδοση

Υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας ο Βιτάλι Κλίτσκο

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της εξέγερσης της αντιπολίτευσης εναντίον του έκπτωτου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

“Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πλήρως τις αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ουκρανία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη”, είπε ο αρχηγός του κόμματος με την ονομασία «Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση», μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο της χώρας.

Ο Κλίτσκο, γεννημένος το 1971, έχει αποφασίσει να πολεμήσει τη διαφθορά και να αγωνιστεί (ακόμα με γροθιές όπως σημαίνουν άλλωστε τα αρχικά του κόμματος του "ουντάρ") για να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο της χώρας του ώστε να είναι αντίστοιχο με εκείνο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
 
Το αγωνιστικό του προφίλ βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση στους νέους της χώρας, που έτσι κι αλλιώς επιθυμούν ανανέωση της πολιτικής σκηνής. Είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία που έχει διδακτορικό τίτλο.
 
Ως πυγμάχος έχει γράψει ιστορία για τα δυνατά του χτυπήματα (87,23% νοκ-άουτ) και το ανθεκτικό πιγούνι, πλεονεκτήματα που ευελπιστεί να του φανούν χρήσιμα και στην πολιτική του σταδιοδρομία που, για την ώρα, εκτυλίσσεται με... γροθιές στα «τερέν» του Κιέβου.
 
Το κοινοβούλιο όρισε την 25η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο από την περασμένη Παρασκευή και αναζητείται ενώ ψηφίστηκε σήμερα η παραπομπή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
 
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Βαλτός είναι για να παίξη τον ρόλο της μαριονέτας.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία