Ηλεκτρονική Έκδοση

Γκουρτζίεφ από την Ομάδα ΡΟΔΑ

Η μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει το νέο της CD, και δίνει mini-concert με μουσικά έργα του Γκουρτζίεφ, του Έλληνα φιλόσοφου του Πόντου.

Η εντυπωσιακή, γεμάτη ενέργεια μουσική έχει ένταση και ποικιλία, με μουσικές αναφορές σε μοτίβα λαών της Ασίας και σε ψαλμούς από ιερούς τόπους και μοναστήρια που επισκέφθηκε ο Γκουρτζίεφ.

Μέσα από τη μελέτη των Πυθαγόρειων Νόμων των δονήσεων, ο φιλόσοφος περιέγραψε τα στάδια της δημιουργίας και της εξέλιξης των γεγονότων του κόσμου μας, και πρότεινε μια αρμονική συνύπαρξη του παρελθόντος και του μέλλοντος του.

«Η μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ, σε αυτό το CD, παρουσιάζει επιλεγμένες συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα Φιλόσοφου Γκουρτζίεφ. Η ιδιαίτερη ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή, δίνει μια καινούρια οπτική στις συνθέσεις αυτές, αναδεικνύοντας το βαθύτερο περιεχόμενό τους», δήλωσε στο enet.gr ο Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο, πιάνο, φλάουτο).

«Ο πλούτος της μουσικής του Γκουρτζίεφ είναι τεράστιος και άπτεται μιας ευρείας γκάμας, που έχει σχέση με την θρησκευτική και την υμνική παράδοση της Ανατολής, όσο και με την σύγχρονη trance και την jazz. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να δούμε την μουσική του Γκουρτζίεφ ξέχωρα από την διδασκαλία του και τις πρακτικές μεθόδους των ιδεών του. Μέσα από την Εργασία του Γκουρτζίεφ μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα, ότι η μουσική αυτή βοηθάει κάποιον να συγκεντρωθεί και να φέρει τον εαυτό του σε μια εσωτερική κατάσταση, όπου μπορεί να έρθει σε επαφή με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπορεύσεις. Αυτό έχει σαν στόχο η Ομάδα ΡΟΔΑ», δήλωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης Γασπαράτος (κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικά).

Ομάδα ΡΟΔΑ:

Τάκης Πατερέλης πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο

Πία Πιερράκου πλήκτρα, φωνητικά

Δημήτρης Γασπαράτος κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικά

Παρουσίαση CD:

Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 7:00 μμ

PUBLIC Συντάγματος

Είσοδος ελεύθερη

Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετέχουν οι Τάκης Πατερέλης Δημήτρης Γασπαράτος, και ο Δημήτρης Περετζής πρόεδρος του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός