Ηλεκτρονική Έκδοση

Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων αξιωματούχων σε Ελβετία, Αυστρία και Λιχτενστάιν

Ουκρανικό αίτημα στη Ρωσία για έκδοση του Γιανουκόβιτς

Εισαγγελική έρευνα στη Γενεύη

Τελευταία ενημέρωση:

Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι το Κίεβο θα ζητήσει από τη Μόσχα την έκδοση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή από το Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία. Η γενική εισαγγελία της Γενεύης άρχισε ποινική έρευνα σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του γιου του Αλεξάντερ για ξέπλυμα χρήματος. Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους ανακοίνωσαν η Ελβετία, η Αυστρία και το Λιχτενστάιν.

O Βίκτορ Γιανουκόβιτς (Reuters) O Βίκτορ Γιανουκόβιτς (Reuters)

«Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας έχει την πρόθεση να ζητήσει την έκδοση του πολίτη Βίκτορ Γιανουκόβιτς που καταζητείται διεθνώς, εάν επιβεβαιωθεί η παρουσία του στη Ρωσία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η ουκρανική εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνα σε βάρος του για μαζικές δολοφονίες.
 
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης του καντονίου της Γενεύης ανακοίνωσε ότι διεξήχθη έρευνα «από τον πρώτο εισαγγελέα Ιβ Μπερτοσά και την υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της δικαστικής αστυνομίας στις 27 Φεβρουαρίου στην έδρα εταιρείας που ανήκει στον Αλεξάντερ Γιανουκόβιτς».
 
Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του γιου του Αλεξάντερ, καθώς και άλλων ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν υπουργοί της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς.
 
Ο Αλεξάντερ Γιανουκόβιτς, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 500 εκατομμύρια δολάρια, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Mako Trading που εδρεύει στη Γενεύη και ειδικεύεται στην πώληση του ουκρανικού άνθρακα.
 
Παράλληλα, η Αυστρία και το Λιχτενστάιν πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς έως και 20 υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, περιλαμβανομένων αυτών του ίδιου, καθώς και του γιου του. 
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
Για το ίδιο θέμα
Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Κριμαίας