Ηλεκτρονική Έκδοση

Για την κατάσταση στην Κριμαία

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Χέιγκ: «Απειλή δυνητικά σοβαρή η απόφαση της ρωσικής Βουλής»

Τελευταία ενημέρωση:

Νέα έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Κριμαία της Ουκρανίας συγκάλεσε για απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από αίτημα της Βρετανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ (Reuters) Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ (Reuters)

Στη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχουν οι πρεσβευτές των 15 χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. 
 
Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο για να του εκφράσει τις έντονες ανησυχίες της βρετανικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
 
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, προειδοποίησε ότι η απόφαση της ρωσικής Άνω Βουλής να επιτρέψει «μία στρατιωτική δράση στο έδαφος της Ουκρανίας» συνιστά «μία απειλή δυνητικά σοβαρή για την κυριαρχία» της χώρας.
 
«Είμαι πολύ ανήσυχος από την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία και την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να επιτρέψει μία στρατιωτική δράση στο ουκρανικό έδαφος ενάντια στην θέληση της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτή η δράση συνιστά μία απειλή δυνητικά σοβαρή για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» τόνισε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.
 
Ο κ. Χέιγκ αναμένεται την Κυριακή να «ταξιδέψει στην Ουκρανία όπου θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής της προσωρινής Ουκρανικής κυβέρνησης, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση και να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. 
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Συμβούλιο Ασφαλείας
Ουκρανία
ΟΗΕ
Βρετανία