Έντυπη Έκδοση

Με οδηγό το Κιλελέρ

«Ο αγώνας συνεχίζεται», είπαν χθες εκατοντάδες αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις για την 104η επέτειο από την εξέγερση των κολίγων του Κιλελέρ.

Εκατοντάδες αγρότες στην 104η επέτειο από την εξέγερση των κολίγων Εκατοντάδες αγρότες στην 104η επέτειο από την εξέγερση των κολίγων Τη φετινή διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, θέλοντας να υπογραμμίσει τη συνέχιση του αγροτικού αγώνα, μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου.

Κάτω από βροχή και δυνατό αέρα, αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν μαζικά το «παρών» στο χώρο του μνημείου για την εξέγερση των κολίγων, όπου έκαναν την εμφάνισή τους και τρακτέρ. Επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που -όπως υποστηρίζουν- συνδέονται με την επιβίωση του κλάδου και των οικογενειών τους.

Σ' αυτό εστίασε και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε για «νέο Κιλελέρ», καθώς -όπως είπε- η κυβέρνηση, με την πολιτική που ασκεί, εξωθεί τους αγρότες σε νέο ξεσηκωμό.

Τόνισε μάλιστα ότι οι αγρότες συνεχίζουν να οργανώνονται και να συντονίζονται και βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση. Μάλιστα χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Εκδηλώσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας