Έντυπη Έκδοση

Κινδυνεύει με απέλαση Αλβανός μαθητής

Μαθητής αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Λάρισας και έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στη χώρα, κινδυνεύει τώρα με απέλαση.

Την καταγγελία κάνει η τοπική ΕΛΜΕ και καλεί τις αρμόδιες αρχές να δείξουν κατανόηση και να δοθεί η δυνατότητα στο μαθητή να ολοκληρώσει το σχολικό έτος.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ επισημαίνει ακόμα πως «ο Α. Α., αλβανικής καταγωγής, φοίτησε στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας, στη Β' Τάξη του Ηλεκτρονικού Τομέα, το σχολικό έτος 2013-14. Υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. Η Αστυνομία σε έλεγχο που έγινε, τον συνέλαβε, γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης».

Και συνεχίζει: «Η ΕΛΜΕ Λάρισας ευαισθητοποιήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε και ζητεί από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας και τους δικαστικούς λειτουργούς να επιδείξουν ευαισθησία για το μαθητή δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεισήμισι (3,5) μήνες σχολικού έτους και θα ήταν κρίμα για ένα νέο παιδί-μαθητή να χάσει τη σχολική του χρονιά εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος. Ο μαθητής δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του για το υπόλοιπο σχολικό έτος σε αλβανικό σχολείο, δεδομένου ότι δεν γίνονται μετεγγραφές αυτή την περίοδο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Παιδί
Σχολεία