Έντυπη Έκδοση

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι πλημμύρες στη Ρόδο κόστισαν 3,5 εκατ.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της επιβάρυνσης της ασφαλιστικής αγοράς από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στο νησί της Ρόδου την 22α Νοεμβρίου 2013, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που αναγγέλθηκαν αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από 24 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκπροσωπούν κατά προσέγγιση το 97% της παραγωγής ασφαλίστρων στην ασφάλιση κατά κινδύνων πυρός, αναγγέλθηκαν 93 ζημιές με συνολικό ποσόν πρόβλεψης αποζημιώσεων που αγγίζει τα 3.500.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Ν. Βαγιακάκος, σχολίασε: «Η ασφαλιστική αγορά, πιστή στην αποστολή της, αποζημιώνει τους κατοίκους της Ρόδου των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου 2013. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, σεισμοί κ.λπ., τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και φέρνουν στην επιφάνεια την ανάγκη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών τους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασία & Ασφάλιση
Ιδιωτική ασφάλιση
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα