Ηλεκτρονική Έκδοση

Δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ

Τίμιος δηλώνει ο Μάκης Ψωμιάδης

Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος δηλώνει πως είναι τίμιος και τρώει λάσπη από ανθρώπους που δεν είναι ΑΕΚ

Συνεχίστηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον ίδιο να απολογείται και να εξιστορεί το γεγονότα που συνέβησαν στην ομάδα. Η απολογία του Μάκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί στις 12 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι: "Την περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, από τότε που έφυγα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί δεν μίλησα ποτέ για το τι έχει συμβεί και τρώω λάσπη από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που δεν είναι ΑΕΚτζήδες.
 
Την περίοδο εκείνη βασίλευε ο Κοσκωτάς, που είχε σαρώσει τα πάντα. Ημουν νεαρός σε ηλικία και πείστηκα να μπω στο μπάσκετ, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Εδωσα 150 εκατ. δρχ για να πάρω το Γαλακτερό. Τότε ο Γ. Λούβαρης, συνεργάτης του Κοσκωτά, με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε να πάρω μία σακούλα με 150 εκατ. και άλλα 50 εκατ. από τον πρόεδρο. Και τότε δεν ήμουν τίποτε άλλο από ένας φίλαθλος. Ομως, ούτε τα 50, ούτε τα 150 πήρα. Με μία κίνηση θα έβγαζα τόσα χρήματα, αλλά δεν δέχθηκα. 
 
Ο Γρανίτσας (κατέθεσε ως μάρτυρας), που είναι ένας από τους διώκτες μου, είπε ότι χάλασα 1,5 δις. δρχ για την ερασιτεχνική ΑΕΚ και δεν τα απαίτησα ποτέ. Ηταν τα λεφτά των παιδιών μου και τα έδωσα ως δώρο, ούτε δάνειο ούτε τίποτα. Αυτά τα έκανα γιατί πόναγα την ΑΕΚ. 
 
Το 2001 ανέλαβα την ΠΑΕ. Ο εφοπλιστής Καραγιώργης μου είπε ότι αυτός είχε πάρει την ΠΑΕ ΑΕΚ με κάποιους φίλους του, και ότι είχαν βάλει μπροστά τον Σκλαβενίτη. Μου είπε ότι ήθελαν κι εμένα για να ηρεμήσουν τον κόσμο. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω και μετά από λίγες μέρες έμαθα ότι συνέταιροί του ήταν οι Λοϊζίδης, Μπούρας και Ταγματάρχης. 
 
Επειδή δεν είμαι κοιμισμένος, κατάλαβα ότι ο Σκλαβενίτης είναι αχυράνθρωπος και ότι ετοιμάζονταν για κομπίνα. 37 εκατ. ευρώ θα έπαιρναν στη Netbet μέσω τηλεοπτικών συμβολαίων. Η ΑΕΚ θα ήταν δεσμευμένη για 10 χρόνια και πήγαινε να καταστραφεί. Επρεπε να το αποτρέψω και έτσι ενημέρωσα το μεγάλο ιδιοκτήτη την Ενίκ. Μας είπαν ότι θα μας έδιναν την ομάδα, αλλά εφόσον της επιστραφούν 7 εκατ. στερλίνες, που είχε βάλει. Για την αγάπη μου για την ΑΕΚ, είπα ότι πρέπει να τη βοηθήσουμε. Πήρα το πλειοψηφικό πακέτο 87%.
 
Είχε στηθεί ένας εφοπλιστής, ένας δικηγόρος και ένας δημοσιογράφος για να πάρουν 37 εκατ. ευρώ και ήρθαν μετά από 1,5 χρόνο και έλεγαν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης καταχράστηκε λεφτά. Εχω δέκα χρόνια να τα πω αυτά και έρχεται καθένας και με διώκει, λέει ψέματα και εκβιάζει. Αν ήταν απατεώνας ο Ψωμιάδης, θα είχε πάρει τις επιταγές (τις οποίες προσκόμισε στο δικαστήριο) και θα τα είχε χρησιμοποιήσει. Αυτή είναι η ταυτότητα, ότι ο Ψωμιάδης είναι τίμιος. Μέσα σε μια μέρα αυτές τις επιταγές των 37 εκατ. θα τα είχα κάνει σε μετρητά στο εξωτερικό 25 εκατ., αλλά εγώ τα κρατούσα στο χρηματοκιβώτιο. 
 
Οταν ανέλαβα την ΠΑΕ, το πρώτο που έκανα, γνωρίζοντας ότι κάθε ΠΑΕ είναι κουβάς δίχως πάτο, ήταν να βάλω διευθύνοντας σύμβουλο  έναν οικονομολόγο, τον Κων. Σωτηρόπουλο. Επειδή δεν του είχα εμπιστοσύνη έβαλα και τον ξάδελφό μου, το Χάρη (συγκατηγορούμενος) για να μην φάω καμιά μαχαιριά. Ο Χάρης έπαιρνε εντολές από εμένα, αφού πρώτα συμβουλευόμουν τον οικονομολόγο. Αυτός ήταν που είπε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις χρησιμοποιούσαν δοσοληπτικό τραπεζικό λογαριασμό για ευκολία. Ετσι συνεχίσαμε, με την επίβλεψη του Σωτηρόπουλου. 
 
Ο λόγος που έβαλα διευθύνοντα σύμβουλο το Χάρη και πρόεδρο των Αντωνόπουλος, ήταν γιατί εγώ δεν μπορούσα. Υπήρχε ρήτρα σχετική με το ποινικό μητρώο και εγώ τότε είχα καταδίκη 12 ετών, μετά από διαμάχη με τον πρώην υπουργό Κ. Λαλιώτη, για την οποία αθωώθηκα το 2003. Αλλά δεν κρύφτηκα πουθενά. Παντού εμφανιζόμουν, ήμουν το αφεντικό".
 
Λίγο νωρίτερα, είχε απολογηθεί ο Χάρης Ψωμιάδης του Γεωργίου, πρώην δ.σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Υποστήριξε πως τη διαχείριση για την ΠΑΕ την έκανε ο Μάκης Ψωμιάδης και ότι ο ίδιος βρισκόταν στη θέση για τυπικούς λόγους, καθώς και ότι τα χρήματα έμπαιναν σε προσωπικούς του λογαριασμούς γιατί αν έμπαιναν στης ΠΑΕ θα κατάσχονταν αμέσως. 
 
Για το περιστατικό ότι μαζί με το Μάκη Ψωμιάδη και τον Αντ. Κατσαρό πήγαν σε τραπεζικό υποκατάστημα με μια βαλίτσα με λεφτά, τα οποία κατά την κατηγορία δεν κατέληξαν στα ταμεία της ΑΕΚ, ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε ότι σε αυτή υπήρχαν χρήματα. Υποστήριξε πως "ποτέ στη ζωή μου δεν έχω κλέψει, ούτε υπεξαιρέσει, ούτε ο ξαδελφός μου. Ο,τι κάνω το κάνω με το σταυρό στο χέρι".
 
Σε ερώτηση του προέδρου για το ότι αυτή είναι η τρίτη εκδοχή που δίνετε. Στο ΣΔΟΕ καταθέσατε ότι ήταν δάνειο από έναν κ. Ρωσίδη, στην ανάκριση ότι τα λεφτά ήταν του Μάκη Ψωμιάδη και τώρα ότι δεν υπήρχαν χρήματα και το τι έγινε στην τράπεζ, ο κατηγορούμενος απάντησε:
«Δεν θυμάμαι», κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο της έδρας να ανταπαντήσει λέγοντας, «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του δικαστηρίου...».
.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ψωμιάδης
Δίκη ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
Απολογία