Έντυπη Έκδοση

Σύνθημα: Σειρές - Παρασύνθημα: Απαιχτες!

Σε μια εποχή, σαν τη δική μας, που τα όνειρα βάλλονται, η Αγγελική Δαρλάση έρχεται να μας θυμίσει τι είναι τα όνειρα και από τι είναι φτιαγμένα. Οι ήρωές της, οι Ονειροφύλακες, κάτοικοι μιας χώρας μακρινής, είναι επιφορτισμένοι με το παράξενο και σπουδαίο καθήκον να φυλάνε τα όνειρα των απλών ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται αποκτά τον Ονειροφύλακά του, τον προστάτη των ονείρων του, και οι Ονειροφύλακες με τα μεγάλα και δυνατά φτερά τους ταξιδεύουν το πολύτιμο φορτίο τους στο μαγικό Ονειροδρόμιο.

Η χώρα, όμως, των Ονειροφυλάκων είναι διχασμένη. Χωρισμένη στους «ικανούς» και τους «κατώτερους». Οι πρώτοι είναι «προνομιούχοι». Οι δεύτεροι, με μικρά και αδύναμα φτερά, δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους και είναι καταδικασμένοι να ζουν στο γκέτο, στην άκρη της χώρας. Η συγγραφέας, μέσα από μια αφήγηση γεμάτη λυρικά και φανταστικά στοιχεία που σε αιχμαλωτίζουν, μας μιλάει για το δικαίωμα που έχουν οι άνθρωποι να ονειρεύονται. Συγχρόνως, τονίζει τη διάσταση της διαφορετικότητας και το πώς τα μέλη μιας κοινωνίας μπορούν να χωριστούν με βάση άδικα και απάνθρωπα κριτήρια.

Η μικρή και αδύναμη Ονειροφύλακας Ερση, η πρωταγωνίστρια του πρώτου βιβλίου, που οι γονείς της θυσιάζονται για να μπορέσει το παιδί τους να δυναμώσει, ο Βίκτωρ, ο κεντρικός ήρωας του δεύτερου, που παρ' ότι δυνατός περιφρονεί τους «ικανούς» και αποφασίζει να ζήσει στο γκέτο, είναι μόνο ορισμένοι από τους συναρπαστικούς ήρωες της σειράς.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ Ονειροφύλακες Εκδόσεις Πατάκη Σελ. 182 Τιμή: 7,65  ευρώ  9+ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ Ονειροφύλακες Εκδόσεις Πατάκη Σελ. 182 Τιμή: 7,65 ευρώ 9+ Δύο βιβλία που εστιάζουν στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορούν να λάβουν το μίσος και ο φθόνος που τροφοδοτούνται από την ιδέα ότι κάποιοι μπορεί να είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους. Δύο βιβλία -και έπεται και τρίτο- με πολλά αλληγορικά στοιχεία που θα κάνουν τα παιδιά να σκεφτούν πάνω στην πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες και στο ποιες δυνάμεις μπορούν να επιστρατεύσουν οι άνθρωποι για να γεφυρώσουν τις διαφορές και να αγκαλιάσουν τις αδυναμίες.

Η Αγγελική Δαρλάση από το 1999 γράφει θέατρο και πεζογραφία. Με σπουδές στη θεατρολογία και τις παραστατικές τέχνες, έχει διδάξει θέατρο, θεατρολογία και δημιουργική γραφή.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ Οι ονειροφύλακες και ο φάρος  των ονείρων Εκδόσεις Πατάκη Σελ. 268 Τιμή: 12,70  ευρώ  9+ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ Οι ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων Εκδόσεις Πατάκη Σελ. 268 Τιμή: 12,70 ευρώ 9+

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Βιβλιοθήκη
Βιβλίο