Έντυπη Έκδοση

Σαφείς οι όχθες των ψηφοφόρων

Μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής γυρίζουν την πλάτη στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, το οποίο σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue έχει πολυσυλλεκτικά χαρακτηριστικά, καθώς τα ποσοστά του προέρχονται από ψηφοφόρους σχεδόν όλων των άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας και με βάση τα δεδομένα των εκλογών του 2012, το Ποτάμι παίρνει 20,5% από τη Ν.Δ., 17,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17,5% από τη ΔΗΜΑΡ, 16% από το ΠΑΣΟΚ, 3% από τους ΑΝΕΛ, 1,5% από τη Χρυσή Αυγή, ενώ δεν καταγράφονται ψηφοφόροι του ΚΚΕ που να κοιτούν προς το Ποτάμι.

Με βάση το φύλο, στις γυναίκες το Ποτάμι συγκεντρώνει 8% και στους άνδρες περιορίζεται στο 5,5%.

Στις ηλικίες, 35-44 ετών επιλέγουν το Ποτάμι το 13%, 25-34 το 11% και 45-54 το 8,5%, ενώ σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, πολίτες με ανώτερη εκπαίδευση το 10% δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το Ποτάμι, με μέση εκπαίδευση το 6% ενώ με κατώτερη μόλις το 2%.

Το Ποτάμι δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το 11,5% όσων δηλώνουν ότι «ζουν άνετα» και ακολουθούν αυτοί που «τα καταφέρνουν» με 9,5%. Στις πιο αρνητικές περιγραφές τα ποσοστά του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι πολύ μικρότερα.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, το Ποτάμι καταγράφει 17% στους δημοσίους υπαλλήλους, 15% στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, 5% στους εργοδότες/αυτοαπασχολούμενους, 5% στους ανέργους, 5% στους συνταξιούχους και 4,5% στις νοικοκυρές.

Στη δημοσκόπηση της Public Issue και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το Ποτάμι συγκεντρώνει 7%, είναι τρίτο κόμμα, όταν στην πρώτη δημοσκόπηση της ALCO είχε 5,7%, ενώ στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συγκεντρώνει 13%.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η κομιξ έγραψε: (πριν 5 έτη)
Να μας πει ο καραγκιόζης ανυικομουνιστης αρθρογράφος σας γιατί τσουβαλιαζει το ΚΚΕ με τη χρυσή Αυγή αφού η δεύτερη δίνει εστω και 1.5% στο βοθρο-ποταμο, γιατί δεν έβαλε το όριο στο 3 η στο 5...άθλιοι...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Γκάλοπ