Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ «ΛΑΜΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗ», «ΗΛΕΚΤΩΡ», «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Πριν Ηλέκτωρ φωνήσαι... δισ.

Υπό το βάρος των δικαστικών εξελίξεων σταματάει το έργο στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού, με προοπτική την πλήρη ακύρωσή του

Ανατρέπεται οριστικά ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προωθείται σε ιδιώτες με συμβάσεις παραχώρησης

Πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που διαπιστώνει ακατάλληλη και επικίνδυνη χωροθέτηση των έργων στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού, στέλνει στον εισαγγελέα για αναζήτηση ποινικών ευθυνών τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου εργολαβικής κοινοπραξίας συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Σ. Λάτση, Θ. Λασκαρίδη, Χρ. Γιόκαρη.

Υπό το βάρος των δικαστικών εξελίξεων σταματάει το έργο στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού, με προοπτική την πλήρη ακύρωση του, ενώ κινούνται οι διαδικασίες για να επιστραφεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι και το τελευταίο ευρώ κοινοτικής χρηματοδότησης του έργου, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα και σε συνέχεια της «έκθεσης-καταπέλτη» της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διαπιστώνει «περιβαλλοντικά εγκλήματα» στη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού (πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Ε», 21.2.2014, με τίτλο «Μπουρλότο για τους μεγαλοεργολάβους»), επιβεβαιώνεται ότι ανατρέπεται οριστικά ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προωθείται σε ιδιώτες με συμβάσεις παραχώρησης. Ετσι μένει μετέωρη η διαδικασία των αναθέσεων με πρωταγωνιστές συνολικά έξι ισχυρούς εργολαβικούς ομίλους, που έχουν πάρει θέση να μοιραστούν την πίτα των δισ. ευρώ των σκουπιδιών.

Το τελικό πόρισμα, με ημερομηνία 7 Μαρτίου 2014, που υπογράφει ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος, παραπέμπει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Στην πρώτη σελίδα φέρει φαρδιά-πλατιά την ένδειξη «πράξη βεβαίωσης παράβασης, που αφορά στην Κ/Ξ Λάμδα Τεχνική Α.Ε. (σ.σ. πρόεδρος Χ. Γιόκαρης, αντιπρόεδρος Ε. Σαραντόπουλος), Ηλέκτωρ Α.Ε. (σ.σ. ομίλου Λ. Μπόμπολα) και Μεσόγειος Α.Ε. (σ.σ. συμφερόντων ομίλων Λάτση και Λασκαρίδη), κύριο και ανάδοχο κατασκευής του έργου ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων βορειοανατολικής Αττικής στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού».

Το πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που ήρθε χθες στο φως από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ρέμα το οποίο εκβάλλει στον Ευβοϊκό κόλπο και το οποίο διέρχεται μέσα από το χώρο όπου κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ, γεγονός το οποίο απαγορεύεται απολύτως από τη νομοθεσία. Οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι «η κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκριμένη θέση εμπίπτει στο βασικό σημείο καταλληλότητας με ποινή αποκλεισμού της», δηλαδή ότι η θέση θα έπρεπε να είχε απορριφθεί ως ακατάλληλη για την κατασκευή του ΧΥΤΑ και μόνο εξ αυτού του λόγου.

Η ύπαρξη του ρέματος διαπιστώθηκε «επί τόπου κατά τις αυτοψίες», από «χάρτες της Γεωλογικής Υπηρεσίας Στρατού», από «Γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Αττικής», αλλά και από αναφορά της ίδιας της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, η οποία αδειοδότησε το έργο. Επίσης, στο πόρισμα επισημαίνεται ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις «εμφάνισης φρεατίου- επικρεμάμενου υδροφορέα» (δηλαδή ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους), παρά το γεγονός ότι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ψευδώς αναφέρεται ότι το βάθος του υδροφόρου ορίζοντα είναι στα 90 μέτρα.

Τονίζεται μάλιστα ότι μέσα στο χώρο του ΧΥΤΑ καταγράφηκαν πηγές και πηγάδια η ύπαρξη των οποίων παραβιάζει τα κριτήρια καταλληλότητας χωροθέτησης που η ίδια η πολιτεία είχε θέσει, αφού δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 1.000 μέτρων. Στην έκθεσή τους οι επιθεωρητές, εκτός από τα παραπάνω, παραπέμπουν στον εισαγγελέα την Περιφέρεια και την Κοινοπραξία και για σειρά άλλων παραβάσεων, όπως ότι «η μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων κατασκευάζεται σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη», ότι υπήρξε «υπέρβαση κλίσεων των πρανών του κυττάρου του ΧΥΤΑ» και άλλα. Αξιοσημείωτο είναι πάντως, όπως μαθαίνουμε, ότι έχουν τεθεί επιφυλάξεις από παράγοντες της υπηρεσιακής ιεραρχίας του ΥΠΕΚΑ και της ΕΥΕΠ όσον αφορά πτυχές των τελικών διατυπώσεων του πορίσματος.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από επιτόπια έρευνα επισήμανε ότι σε πολλούς ΧΥΤΑ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στο Γραμματικό, «η χωροθέτηση είναι το λιγότερο προβληματική, καθώς συνεπάγεται κινδύνους ρύπανσης των υδάτων (υπόγειων και επιφανειακών, σε κοιλάδες, ποτάμια και θάλασσα) και ότι τα γεωλογικά χαρακτηριστικά στο Γραμματικό δεν φαίνεται να είναι κατάλληλα, λόγω αστάθειας ή υδατοπερατότητας του εδάφους». Υπό το βάρος των εξελίξεων σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, τίθεται ευθέως θέμα διακοπής της χρηματοδότησης του έργου ΧΥΤΑ, όπως επίσης των νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων βορειοανατολικής Αττικής στο Γραμματικό, ύψους άνω των 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πόρισμα-καταπέλτης, που παραπέμπει στον εισαγγελέα για περιβαλλοντικό έγκλημα στο ΧΥΤΑ Γραμματικού τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής και της εργολαβικής κοινοπραξίας συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Σ. Λάτση, Θ. Λασκαρίδη, Χρ. Γιόκαρη, προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών Το πόρισμα-καταπέλτης, που παραπέμπει στον εισαγγελέα για περιβαλλοντικό έγκλημα στο ΧΥΤΑ Γραμματικού τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής και της εργολαβικής κοινοπραξίας συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Σ. Λάτση, Θ. Λασκαρίδη, Χρ. Γιόκαρη, προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος του περιφερειακού σχεδιασμού, μαζί με τα αντίστοιχα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ, που προωθείται με τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης (Κερατέα, Λιόσια, Φυλή, Γραμματικό), σε μεγάλους εργολαβικούς ομίλους. Για το έργο του Γραμματικού ο διαγωνισμός ανάθεσης με ΣΔΙΤ βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της επιλογής, με έξι υποψήφιους μνηστήρες, που πρωταγωνιστούν παράλληλα και στους άλλους τρεις ομοειδείς διαγωνισμούς, οι οποίοι είναι οι:

1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - Ηλέκτωρ.

2. ARCHIRODON Group NV - Intrakat - Envitec.

3. ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης.

4. Novaera Ελλάς.

5. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - ΔΕΗ.

6. J&Ρ Αβαξ - Μεσόγειος.

Ρένα Δούρου, Νίκος Χουντής: Εξυπηρετούνται εργολαβικά συμφέροντα

«Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων». Αυτό τόνισε σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες του απερχόμενου περιφερειάρχη όπως και του ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τις σοβαρότατες παραβάσεις στη χωροθέτηση και την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που καθιστούν το έργο επικίνδυνο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι τεράστιες».

- «Η χωροθέτηση του έργου του ΧΥΤΑ Γραμματικού έχει γίνει σε ακατάλληλο χώρο, παραβιάζοντας κατάφωρα την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο το περιβάλλον», τόνισε με αφορμή το πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Αυτό που γίνεται επιπλέον σαφές, είναι ότι τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος γνώριζαν το τεράστιο πρόβλημα και προσπαθούν να το "κουκουλώσουν" κρύβοντας έγγραφα και στοιχεία. Συμπράττουν στη συγκάλυψη ενός τεράστιου εγκλήματος σε βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της Αττικής».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η Τερας έγραψε: (πριν 6 έτη)
Να μας πεί επιτέλους ο κος Χουντής και ο ΣΥΡΙΖΑ που στο διάολο θα πρέπει να χωροθετηθεί ο περίφημος ΧΥΤΑ και να αναλάβει την γνώμη του να την υποστηρίξει στους κατοίκους της περιοχής που θα προτείνει. Αντε γιατί αρκετά μας τα ζαλίσανε. Οσο για τους κκ επιθεωρητές περιβάλλοντος τώρα το θυμηθήκανε να πάνε να κάνουν αυτοψία του χώρου ? Αν δεν κάνω λάθος η χωροθέτηση έγινε επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου. Το λιγώτερο που πρέπει να πάθουν οι εν λόγω κύριοι είναι να παραπεμφθούνε για αμέλεια στο καθήκον τους ...
2 Ο/Η A.K έγραψε: (πριν 6 έτη)
Αν η φωτογραφία είναι από την τοποθεσία του έργου τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για την επιστημονική κοινότητα που εγκρίνει τέτοια έργα. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να δεις το ρέμα και μάλιστα μπαζωμένο όπου κατασκευάζεται και η μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων πάνω σε αυτό. Πάντως ένα μεγάλο μπράβο στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος που σώζουν την τιμή της πολιτείας!
3 Ο/Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960. έγραψε: (πριν 6 έτη)
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 20-02-2013, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των Επιτροπών Αγώνα από Γραμματικό και Κερατέα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Οικισμού Γεννηματά Άνω Λιοσίων.
Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι:
Ο υφιστάμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), ο οποίος εγκρίθηκε το 2003 και τροποποιήθηκε το 2006, κινείται στην αδιέξοδη λογική διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης με συνδυασμό των παρακάτω αξόνων:
• Περιβαλλοντική καταστροφή των επιλεγμένων περιοχών με θάψιμο των σκουπιδιών σε χωματερές (Χ.Υ.Τ.Α.-Χ.Υ.Τ.Υ.) και με καύση απορριμμάτων ή με μεθόδους προπομπούς της καύσης (σε Φυλή–Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό).
• Συγκεντρωτική διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων με μεγάλα ιδιωτικά έργα, για ποσότητες και μεθόδους που υπονομεύουν την ανακύκλωση.
• Οικονομική επιβάρυνση (τουλάχιστον τριπλασιασμός των Δημοτικών Τελών μέσω της ΔΕΗ) λόγω της ογκώδους ποσότητας (σήμερα διαχειρίζονται 2,5 εκατομμύρια τόνοι το χρόνο στην Αττική), της ιδιωτικοποίησης της συλλογής, μεταφοράς, και διαχείρισης των απορριμμάτων για 27 χρόνια με κοστοβόρες μεθόδους διαχείρισης (π.χ. καύση για παραγωγή ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας).
• Την ιδιωτικοποίηση των θέσεων εργασίας στην καθαριότητα.
• Δημιουργία εργοστασίων τεχνολογίας η οποία θα επιλεγεί από τον ανάδοχο των έργων.
Το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την δημοπράτηση των εργοστασίων σε Άνω Λιόσια – Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα. Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επιστράτευσε η συγκυβέρνηση της Ν.Δ.–ΠΑ.ΣΟ.Κ.–ΔΗΜ.ΑΡ. δια του εντολοδόχου της περιφερειάρχη κ. Σγουρού προκειμένου να τρομοκρατήσει τους κατοίκους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α.. Εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά την ίδια συνταγή του «σοκ και δέους» – όπως και σε κάθε κίνημα αντίστασης του λαού μας που ζούμε τα τελευταία χρόνια – επιδιώκει να τσακίσει κάθε αντίσταση των κατοίκων ενάντια στην ξεπερασμένη και εγκληματική λειτουργία εργοστασίων καύσης. Η ηρωική αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας είναι γι’ αυτούς «εφιάλτης» που δεν πρέπει να επαναληφθεί, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα, οι διαδικασίες εφαρμογής του μεγαλύτερου μνημονιακού έργου - απ΄ το οποίο θα αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη ξένες και ντόπιες ιδιωτικές εταιρείες, μέσα απ΄ το χρυσοφόρο εμπόρευμα των σκουπιδιών. Άλλωστε η όλη αδιαφανής και σκοτεινή διαδικασία του «ανταγωνιστικού διαλόγου», που επιλέχθηκε και με την αποδοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδεικνύει και το πόσο «βρωμάει» η κατά τα άλλα νομότυπη διαδικασία, αφού δίνει το δικαίωμα σε κάθε ιδιώτη εργολάβο να επιλέξει ο ίδιος την τεχνολογία και την μέθοδο επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων με εγγυημένες και παράνομα τεράστιες ποσότητες, χωρίς να αποκλείονται οι καταστροφικές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέθοδοι όπως είναι η μέθοδος της θερμικής επεξεργασίας των σκουπιδιών.
Σύμφωνα και με τα παραπάνω αποφασίσαμε ότι:
Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη για ενότητα του αγώνα και προχωρούμε στο συντονισμό των κινημάτων. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του υπάρχοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και αντικατάστασή του από άλλον ο οποίος θα κινείται στους παρακάτω άξονες:
• Εδώ και τώρα ανατροπή του παρόντα ΠΕ.Σ.Δ.Α.! – Νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α. με αποκλειστικό κριτήριο το ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον!
• Εδώ και τώρα πρόληψη – μείωση των απορριμμάτων!
• Εδώ και τώρα διαλογή στην πηγή!
• Εδώ και τώρα ανταποδοτική για τους πολίτες ανακύκλωση / κομποστοποίηση / επαναχρησιμοποίηση!
• Εδώ και τώρα κλείσιμο της χωματερής της Φυλής και των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα και γύρω από τον χώρο της και αποκατάσταση της περιοχής!
• Όχι στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Υ. ή εργοστάσιο σε Γραμματικό και Κερατέα.
• Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που, εκτός των άλλων, είναι υπερδιαστασιολογημένες για να δέχονται το σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης, ανακύκλωσης – κομποστοποίησης – κ.λ.π.
• Καμμία επιχειρηματική αξιοποίηση / ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με κοινωνικό έλεγχο.
• Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.
• Κανένα εργοστάσιο καύσης και παραγωγής δευτερογενών καυσίμων οποιασδήποτε τεχνολογίας.
• Καμμία ρυπογόνα δραστηριότητα εντός κατοικημένης περιοχής.
• Καμμία αύξηση των δημοτικών τελών.
• Όχι στην μετακύλιση του κόστους κατασκευής και διαχείρισης των έργων στους εργαζόμενους.
• Προστασία των θέσεων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις για την ανάπτυξη Παναττικού κινήματος για την προώθηση των πιο πάνω αιτημάτων.

Επιτροπή Αγώνα Φυλής
Επιτροπή Αγώνα Κερατέας - Λαυρεωτικής
Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού

Φυλή, 20-02-20
4 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σαν Έλληνας πολίτης θέλω να πώ ενα μεγάλο εύγε στους βουλευτές Ρένα Δούρου και Νίκο Χουντή,
που έριξαν φώς στο σκοτάδι για να φανούν οι βρωμιές εις βάροςτου περιβάλοντος και του Ελληνικού λαού.
Αν έκαναν όλοι το ίδιο θα είχαμε τεράστιες αλλαγές στην Ελληνική κοινωνία !

Παρόμοια προβλήματα έχουμε και στον νομό Ημαθίας, με τα „εργοστάσια“ επεξεργασίας ροδακίνων,
ρίχνουν τα απόβλητα στον ποταμό αλιάκμονα,
με αποτέλεσμα o υγρότοπος απο παράδεισος για πουλιά και ψάρια τώρα είναι ένα νεκρό ποτάμι.

Οι κάτοχοι των „εργοστασίων“ με το πρόσχημα οτι απασχολούν μερικές εκατοντάδες εργάτες για δυό μήνες περίπου, έκλεισαν το στόμα των τοπικών οργανώσεων και υπευθήνων,
για τον ελλειμματικό τεχνικό εξοπλισμό.
Υπάρχουν μάλιστα πάρα πολλές φήμες γι αυτούς !

Που είναι οι βουλευτές της περιοχής αυτής ;
Γιατί δεν επεμβαίνουν, ποιούς φοβούνται ;

Δηλαδή στο όνομα της παραγωγής τα καταστρέφουμε όλα ;
Και στο όνομα της ψήφου κάνουμε τους τυφλούς ;
5 Ο/Η Dimitris M. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Έτσι εξηγείται η σκανδαλώδης ευμένεια με την οποία αντιμετωπίζεται ο κ. Σγουρός από το σύνολο του συστημικού "εργολαβικού" τύπου. Υπονόμευσε συνειδητά με τις ενέργειές του την υγεία των παιδιών μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των υποστηρικτών του, εργολάβων της διαπλοκής. Μπράβο του. Ισως, βέβαια, με την ισχυρή υποστήριξη των "νεκροθαφτών" του Ελληνικού λαού να καταφέρει να επενεκλεγεί. Θα τον κατατρέχουν όμως πάντοτε οι κατάρες των αθώων θυμάτων της ασυνειδησίας του.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
ΧΥΤΑ
Πορίσματα
Περιβάλλον & οικολογία