Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο

Διαδηλώνουν ενάντια στη σύνοδο του Ecofin στην Αθήνα

Συνδικάτα, κόμματα και φορείς την Τρίτη 1η Απριλίου

Ήδη άρχισαν οι ανακοινώσεις που δηλώνουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαρτίου, το ΕΚΑ οργάνωσε σύσκεψη σωματείων με στόχο την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ: "To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους «υποδέχεται» τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ΣΥΝΟΔΟ του ΕCOFIN την 1η Απρίλη στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί τα αντεργατικά μέτρα που, είτε έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει, είτε καθ’ υπόδειξη της τρόικα, είτε εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα που η ίδια εκφράζει. Ελάχιστο χρέος απέναντι:
Στα 3,500,000 συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Στους πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους
Στους ομήρους - απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Στους απολυμένους (σε διαθεσιμότητα) του δημόσιου τομέα
Στην νέα γενιά, που μόνο οι ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας της επιφυλάσσονται ως μέλλον
Στους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες που βλέπουν να γκρεμίζεται ότι με χρόνια δουλειάς έχουν χτίσει
Στους συνταξιούχους που τους δίνουν, αντί για σύνταξη, φιλοδώρημα
Στον ίδιο μας τον εαυτό που μας στερούν το  βασικό δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια

 Είναι να ενώσουμε τις φωνές μας και να επιστρέψουμε ως ανεπιθύμητα τα σχέδιά τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, της πόλης μας αρνούμαστε να γίνουμε το πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού για την κατάργηση κάθε εργασιακού-ασφαλιστικού δικαιώματος στο σύνολο της Ευρώπης.

Στην Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Πορτογαλία, όπου κατ’ αντιστοιχία, επιβάλουν τα ίδια μέτρα, εκατομμύρια συναδέλφων μας δίνουν την απάντηση των δυνάμεων της εργασίας διαδηλώνοντας στους δρόμους.

Την 1η Απρίλη 2014 στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουμε δυναμικά το παρόν ενωμένοι και αποφασισμένοι με στόχο, να τους σταματήσουμε".

 

To ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του "καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση την Τρίτη, 1 Απρίλη, στις 7μμ στην Ομόνοια. Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για τον χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος. Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα".

 

Κάλεσμα για διαδήλωση στην Αθήνα με αφορμή της συνόδου των υπ.οικονομικών της ΕΕ, Τρίτη 1/4 απευθύνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που σημειώνει στην ανακοίνωσή της: "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν την Τρίτη 1/4, ώρα 18:00 στα Προπύλαια με αφορμή την πραγματοποίησή στην Αθήνα της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Ενάντια στο νέο σφαγιαστικό μνημόνιο που προωθούν ΕΕ και Κυβέρνηση Για την έξοδο εδώ και τώρα από Ευρώ-ΕΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του λαού, για μια άλλη πορεία σε ρήξη με τις επιλογές των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου και τον καπιταλισμό, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ecofin