Έντυπη Έκδοση

Χελιδονίσματα

Γιατί να γιορτάζουμε την Ανοιξη; Γιατί να την τραγουδάμε; Ποια είναι η σημασία της και ποια τα έθιμα γύρω από αυτή την εποχή; Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει αύριο στις 11 το πρωί η Φιλοδασική Ενωση Αθηνών σε μια μεγάλη γιορτή, πίσω από τη Μονή Καισαριανής στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να χαρεί όλη η οικογένεια μαζί τον ερχομό της Ανοιξης, μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και παραδόσεις που κοντεύουν να χαθούν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ: 210-7220866 και 6945-380044. Εκεί θα τους υποδεχθούν η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη, οι οποίες θα συντονίσουν τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Η κάθε οικογένεια θα διακοσμήσει το δικό της γλαστράκι, όπου και θα φυτέψει βολβούς για να τους πάρει και να τους φροντίσει στο σπίτι. Ολοι μαζί θα απολαύσουν ένα τσάι από ανοιξιάτικα βότανα του βουνού και στη συνέχεια, μαζί με τη μουσικοπαιδαγωγό κ. Τέτη Αϊβατζίδου, η κάθε οικογένεια θα στολίσει τη δική της «χελιδόνα», μαθαίνοντας και τραγουδώντας τα κάλαντα της Ανοιξης.

Για την κρίση

Μια κοινωνική δράση τεσσάρων ενοτήτων οργανώνει η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, με θέμα «Παιδί και κρίση». Η πρώτη ενότητα με υπότιτλο «Παιδί υπό διωγμόν» παρουσιάζεται απόψε ώρα 6.30 και είναι αφιερωμένη στο παιδί, χριστιανόπουλο και εβραιόπουλο στα χρόνια της Κατοχής, ώστε να διευρευνηθεί το θέμα σε βάθος χρόνου και με ιστορική συνέχεια. Μέσα σε ένα δραματοποιημένο σκηνικό, που συνθέτουν μαρτυρίες, επιλεγμένα κείμενα, αποσπάσματα ταινιών και οπτικά ντοκουμέντα θα αναδειχθεί τόσο ο κατατρεγμός και η δυστυχία της απώλειας όσο και η εγκληματική πολιτική, για τον ψυχισμό του παιδιού, του καθεστώτος του ολοκληρωτισμού. Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης ξεδιπλώνει τα συναισθήματα και τον ψυχικό κόσμο αυτών των παιδιών και η ιστορικός Ελένη Μπεζέ συμπληρώνει με τα σχόλιά της την ιστορική ανάγνωση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα
Εκδηλώσεις