Έντυπη Έκδοση

«Εκβίαζε ότι θα κάνουν κυβέρνηση με Χρυσή Αυγή»

«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα», επισήμανε μιλώντας στην Πάτρα ο Φ.Κουβέλης και κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει άμεσα εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».

Για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως επιβεβλημένη η παρουσία των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών της Χ.Α, ενώ ο ίδιος στήριξε τη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι επιτελεί το καθήκον της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. «Την περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του κόμματος Ν. Τσούκαλης έκανε λόγο για εκβιασμούς του Τ. Μπαλτάκου προς τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ -με «όπλο τη Χρυσή Αυγή»- για να περνάνε οι θεσμικές αλλαγές της Ν.Δ. Επανέλαβε ότι ο Φ. Κουβέλης είχε καταγγείλει αυτές τις πρακτικές, που οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ εκτός κυβέρνησης, αλλά «δεν έδωσε κανείς σημασία» («Σκάι»).

«Εμφανίζεται η κυβέρνηση να είναι όμηρος της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά να βαδίζουμε προς τις εκλογές χωρίς να γνωρίζει η ίδια να γνωρίζει πότε θα προβληθεί το επόμενο βίντεο ή τι ακριβώς εξελίξεις θα έχουμε», σημείωσε. Αναφερόμενος στο διάλογο, που είχε ο ίδιος με τον Τ. Μπαλτάκο, είπε ότι ο ίδιος τον κάλεσε στο γραφείο του και του είπε ευθέως υπονοώντας ότι ίδια πρόταση έχει κάνει και στο ΠΑΣΟΚ: «ή αποσύρετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή πάμε σε εκλογές». Σε ερώτησή του, «τι θα γίνει Τάκη μου -είχαμε αυτή την ευχέρεια- την επομένη των εκλογών;», ο κ. Μπαλτάκος απάντησε ότι «δυστυχώς έτσι όπως είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, "δεν το θέλουμε αλλά θα αναγκαστούμε να κάνουμε κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή"».

Τόνισε δε, ότι «εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα ότι μιλούσε ο κ. Μπαλτάκος για λογαριασμό του. Μου μετέφερε θέση της κυβέρνησης».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΔΗΜΑΡ
Χρυσή Αυγή
Κυβέρνηση