Έντυπη Έκδοση

Το Ποτάμι... κύλησε στο Ευρωκοινοβούλιο

Να απαντήσει στους πολιτικούς του αντιπάλους που αναδεικνύουν τη μη απόφασή του να ενταχθεί πριν από τις ευρωεκλογές σε μία πολιτική ομάδα ως μειονέκτημα και ένδειξη έλλειψης πολιτικού στίγματος, επιχείρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες και τις συναντήσεις του με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ και των Οικολόγων-Πράσινων Ρεμπέκα Χαρμς.

«Η απόφασή μας να μην ενταχθούμε εξ αρχής σε κάποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου αποδεικνύεται σωστή. Και οι τρεις συνομιλητές μας συμφώνησαν ότι θα ήταν ανεύθυνο να αποφασίσουμε τόσο γρήγορα την ένταξή μας σε μία από τις ομάδες» δήλωσε κ. Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι τρεις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου διεκδικούν το Ποτάμι, επειδή αφ' ενός θεωρούν ότι θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτές και αφ' ετέρου αναμένουν ότι θα είναι ρυθμιστικός ο ρόλος του στις ευρωεκλογές. «Οπως είπαν οι τρεις συνομιλητές μας, η ψήφος των ευρωβουλευτών του Ποταμιού θα είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση των συσχετισμών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Χρειάζεται, λοιπόν, υπευθυνότητα. Νιώθουμε ότι έχουμε λυμένα τα χέρια μας για να διαπραγματευτούμε υπέρ μιας δυνατής Ελλάδας σε μια νέα, δίκαιη Ευρώπη», συνέχισε ο Στ. Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «ο Μάρτιν Σουλτς έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και μίλησε για το νόημα της υποψηφιότητάς του. Παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικό να αλλάξουν πολλά στην Ευρώπη, με πρώτο και άμεσα αναγκαίο να σταματήσει ο "φανατισμός υπέρ της λιτότητας", ενώ δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί αν χρειαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, ο Γκι Φέρχοφσταντ φέρεται να ομολόγησε ότι «η Ε.Ε. απέτυχε να εφαρμόσει τις λύσεις εκείνες που να αντιμετωπίζουν τις ρίζες των προβλημάτων και οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να αναλάβουν άμεση δράση, καθυστερώντας τις αναγκαίες και αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις».

Και οι τρεις υποψήφιοι, σύμφωνα πάντα με το Ποτάμι, είπαν ότι βρίσκουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία ίδρυσης του Ποταμιού και στάθηκαν στην ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μαζί του, στο πλαίσιο ενός έντιμου και ειλικρινούς διαλόγου, χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωεκλογές
Το Ποτάμι