Έντυπη Έκδοση

Κοροϊδεύουν την κρίση οι «Hoboillusionerz»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ

Τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα μια χορευτική ομάδα, που ακούει στο όνομα Hoboillusionerz, εμφανίζεται ξαφνικά σε πλατείες της Αθήνας και τα μέλη της χορεύουν, χαμογελούν και κάνουν και τους γύρω τους να ξεχνάνε για λίγο τις υποχρεώσεις τους και όσα τους αγχώνουν.

«Τι λέει αυτή η φωτογραφία στην πλατεία Συντάγματος; Οτι όταν συνεργαζόμαστε κάνουμε θαύματα; Οτι ακόμα κι αν πονάμε συνεχίζουμε;» Χ.Ψ. «Τι λέει αυτή η φωτογραφία στην πλατεία Συντάγματος; Οτι όταν συνεργαζόμαστε κάνουμε θαύματα; Οτι ακόμα κι αν πονάμε συνεχίζουμε;» Χ.Ψ. Μετά την παράστασή τους εξαφανίζονται. Είναι αυτή η ξενόφερτη μόδα των flashmobs, μόνο που αυτή τη φορά δεν γίνεται και δεν οργανώνεται από επαγγελματίες του είδους, αλλά από νεαρά ανήσυχα παιδιά. Με την υποστήριξη μιας εταιρείας νέων τεχνολογιών, Creative People, που πιστεύει στους νέους ανθρώπους, το σύνθημα «Ελλάδα Χαμογέλα», διοργανώνουν flashmob στις πλατείες, «κοροϊδεύουν» όπως λένε την κρίση, γελάνε και σκορπάνε απλόχερα ρυθμό. Συνδυάζουν στοιχεία χορού, ρυθμικής γυμναστικής, ακροβατικής, parkour, hip/hop και φωνάζουν δυνατά πως υπάρχει κάπου φως. Μιλάμε με τον Χρυσόστομο Ψαρουδάκη.

- Hobo illusionerz;

«Hobo είναι ο άστεγος και illusion, η ψευδαίσθηση. Δηλαδή οι άστεγοι που έχουν ψευδαισθήσεις. Αστεγοι δεν είναι ακριβώς, αλλά κατά τις προπονήσεις τους, είναι όντως άστεγοι. Εχουν όνειρο και όχι ψευδαίσθηση, να παρασύρουν τον απλό κόσμο να ξεχάσει έστω και για λίγο τα προβλήματά του».

- Από ποιους απαρτίζεται;

«Από νέους ανθρώπους ηλικίας 6-25 ετών. Οι χορογραφίες δημιουργούνται κυρίως από τη Νάνσυ Πλέσσα, προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής, χορογράφο και ιδρυτικό μέλος της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμμετέχουν αφιλοκερδώς επαγγελματίες μπαλέτου και πιο συγκεκριμένα οι Ηώς Αντωνοπούλου-Κυριακίδου, Ισιδώρα Παπαϊωάννου, Ριένα Μπαμπανιώτη και Χρυσούλα Κόλλια. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν είναι μεν επαγγελματίες, ασχολούνται όμως με το χορό χρόνια, και αυτό είναι που δίνει μεγαλύτερη αξία στην ομάδα: Αγγελος Βέρρας, Χριστίνα-Αννα Κοντοδιού, Daniiel Mircea, Ελένη Αρβανιτάκη, Φαίη Τριανταφύλλου, Γωγώ Πλέσσα, Manouela Skouper, Μαρία Βαρβαντάκη,Νατάσσα Ματζαρέα, Σέβη Καπετανάκη, Σπύρος Κομητόπουλος, Ζωή Στέκα-Βουτσινά».

- Κοροϊδεύουν την κρίση;

«Μα είναι να μην την κοροϊδεύουν; Να σταματήσουμε δηλαδή όλοι μας να παλεύουμε και απλά να λέμε "τι κρίμα που υπάρχει η κρίση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα"; Νομίζω πως αυτή είναι η εύκολη λύση και η συγκεκριμένη ομάδα είναι μαθημένη στα πολύ δύσκολα! Οι δράσεις της όλη αυτή τη χρονιά μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερες και χαρούμενες, αλλά οι προπονήσεις τους γίνονται σε ένα χώρο μόλις 16 τ.μ. Πόσα άτομα μπορούν να χωρέσουν σε έναν τέτοιο χώρο; Μόνο όσα αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν! Κάπως έτσι χωράνε και οι 17 "hoboz"! Τραυματισμοί δεν λείπουν εξαιτίας της έλλειψης χώρου, ωστόσο αρνούνται πεισματικά να μην κάνουν αυτό που σχεδίασαν, το καταφέρνουν δε κάθε φορά και καλύτερα! Εμείς σαν μεγαλύτεροι διδασκόμαστε από το ήθος και το πείσμα αυτών των νεαρών».

- Η εταιρεία σας τους υποστηρίζει;

«Η Creative People είναι μια νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της μηχανογράφησης επιχειρήσεων και στις νέες τεχνολογίες. Υποστηρίζει τους Hobo illusionerz, καθώς πιστεύει ακράδαντα πως αν κάτι αλλάξει σε αυτή τη χώρα θα αλλάξει από νέους ανθρώπους, με αγάπη και δέσμευση για αυτό που κάνουν. Ταιριάζουμε εξάλλου, οι hoboz είναι δημιουργικοί άνθρωποι, μπορεί να μην είναι στον τομέα μας, αλλά αυτό δεν αποκλείει τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων».

- Με σύνθημα «Ελλάδα χαμογέλα»;

«Ναι, δυναμική στην Ελλάδα δεν λείπει, παραδοσιακά είμαστε λαός που εργάζεται σκληρά, παρά τα όσα λέγονται. Αυτό που μας λείπει σήμερα είναι το χαμόγελο. Οτι παρά τα όσα περνάμε, μπορούμε να συνεργαστούμε και με όπλο την αισιοδοξία μας να τα καταφέρουμε. Ξεκινάει από την καθημερινότητά μας. Σου μιλάει κάποιος στο τρένο, χαμογελάς, αισθάνεσαι αυτόματα ο ίδιος καλύτερα. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά μια φορά να το κάνει ο καθένας την ημέρα, τότε δεν θέλουμε κάτι άλλο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Κατερίνα έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μπράβο! Τι ωραία ιδέα! Μακάρι μόνο να γινόντουσαν τέτοιες δράσεις και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όχι μόνο στην Αθήνα.
2 Ο/Η Chrysostomos Psaroudakis έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μπράβο στα νέα παιδιά που μας δείχνουν το δρόμο...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Χορός
Ανθρώπινα