Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Βαλπαραΐσο

Tουλάχιστον 16 νεκροί από πυρκαγιά στη Χιλή

Στους 16 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια και τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπατσελέτ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος του Βαλπαραΐσο, Χόρχε Κάστρο είπε πως πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης αυτής των 270.000 κατοίκων.

Το Βαλπαραΐσο είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από την πρωτεύουσα Σαντιάγο. Η ιστορική συνοικία του Βαλπαραΐσο περιελήφθη από την UNESCO στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας το 2003.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στην Πολβόρα, στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο, καταστρέφοντας 150 στρέμματα με ευκαλύπτους, βοσκοτόπια και θάμνους, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ONEMI). Στη συνέχεια, επεκτάθηκε σε περισσότερους από 40 λόφους που δεσπόζουν της πόλης.

"Μέχρι αυτήν τη στιγμή είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε 16 θανάτους", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Βαλπαραΐσο, ενώ η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τρεις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Χιλή