Ηλεκτρονική Έκδοση

Πολλοί μαθητές μεταξύ των επιβαινόντων

Τριακόσιοι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα

Τελευταία ενημέρωση:

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό περίπου 300 αγνοουμένων μετά την ανατροπή και το ναυάγιο νοτιοκορεατικού πλοίου με 459 επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους μαθητές, κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 13 τραυματίες είναι, μέχρι στιγμής, ο επίσημος απολογισμός.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δεκάδες ελικόπτερα και πλοία. Οι 164 διασωθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά σε κοντινό νησί. 

Νωρίτερα, νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει τη διάσωση 368 επιβαινόντων, όμως στη συνέχεια δήλωσαν ότι έγινε λάθος στην καταμέτρηση και πως οι διασωθέντες είναι 164.

Ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκιόνγκ-Ογκ είπε ότι ένας εκ των νεκρών ήταν μέλος του πληρώματος. 

Το πλοίο, το Sewol, μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου.

Μέσα σε διάστημα ωρών, οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν το Sewol να έχει γείρει στην αριστερή πλευρά του. Λίγο αργότερα το πλοίο είχε ανατραπεί, και πάνω από το νερό φαινόταν μόνο το εμπρός τμήμα του κύτους του.

Αξιωματούχος του Λυκείου Ντανουόν στο Ανσάν, ένα προάστιο της Σεούλ, δήλωσε πως και οι 338 μαθητές και οι δάσκαλοί τους διασώθηκαν και είναι ασφαλείς, όμως αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την ακτοφυλακή ή από άλλους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διάσωση. Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους έκαναν εκδρομή στο Ζεζού, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας "ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος".

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια
Νότια Κορέα