Έντυπη Έκδοση

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες και περίπου τριακόσιοι ακόμα αγνοούνται ύστερα από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πλοίου που μετέφερε 477 ανθρώπους κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και είναι δύσκολο να δοθεί οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Το πλοίο, το Sewol, μετέφερε 477 επιβάτες (μεταξύ των οποίων 325 μαθητές Λυκείου) και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου.

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει γείρει με γωνία 45 μοιρών, με την πλώρη μέσα στο νερό, και πάνω του ελικόπτερα που έχουν καταφθάσει για τον εντοπισμό των επιζώντων. Μια άλλη φωτογραφία δείχνει το πλοίο να βρίσκεται σχεδόν εντελώς κάτω από το νερό, με ορατή μόνο την πρύμνη του.

Αξιωματούχος του Λυκείου Ντανουόν στο Ανσάν, ένα προάστιο της Σεούλ, δήλωσε πως και οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους διασώθηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ακτοφυλακή ή από άλλους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διάσωση.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους έκαναν εκδρομή στο Ζεζού, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς χθες το πρωί, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούστηκε ένας «ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος».

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε αργότερα πως ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός μέσα στο βυθιζόμενο οχηματαγωγό. Αξιωματούχος του νοσοκομείου Μόκπο Χανκούκ στην ηπειρωτική Νότια Κορέα δήλωσε πως άλλος ένας άνθρωπος απεβίωσε λίγο μετά τη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νότια Κορέα
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια