Έντυπη Έκδοση

Ιούνιο η απολογία Παπακωνσταντίνου

Τετ α τετ με τον ανακριτή-αρεοπαγίτη Ιωσήφ Τσαλαγανίδη θα βρεθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα αδικήματα που βαρύνουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ύστερα από την απόφαση της Βουλής να κινηθεί η διαδικασία παραπομπής του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, είναι δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος). Η ακριβής ημερομηνία της κλήσης του προς απολογία στον Αρειο Πάγο παραμένει άγνωστη, καθώς ο ίδιος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει ζητηθεί να κρατηθεί μυστική.

Στη δικογραφία του πρώην υπουργού έχουν ενταχθεί ως συμμέτοχοι και τα συγγενικά του πρόσωπα, η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, τα ονόματα των οποίων είχαν διαγραφεί από τη λίστα Λαγκάρντ, κατά την αλλοίωση του πρωτότυπου CD.

Ο ανακριτής κ. Τσαλαγανίδης έχει ήδη καλέσει για κατάθεση ως μάρτυρες πέντε στελέχη του ΣΔΟΕ, οι οποίοι έδωσαν συμπληρωματικές μόνον διευκρινίσεις, αφού εκτιμάται ότι το υλικό της δικογραφίας που έχει διαβιβαστεί από τη Βουλή είναι πλήρες.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τόσο του Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και των συγγενικών του προσώπων θα ακολουθήσει η τελική φάση με την έκδοση βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο, που θα κρίνει την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
Καταθέσεις & Μαρτυρίες
Δικαιοσύνη