Έντυπη Έκδοση

Κουβέλης: «Ναι» μόνο σε προοδευτική κυβέρνηση

«Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», τόνισε ο Φ.Κουβέλης από το Ηράκλειο της Κρήτης, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα επανόδου στην παρούσα κυβέρνηση, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές. Σημείωσε, πάντως, ότι η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά επέμεινε ότι μπορούν να προωθηθούν μόνο εφ' όσον έχουν προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις για την υλοποίησή του στο πλαίσιο μιας συμφωνίας.

Παρουσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών με το σχήμα «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία», Κ. Αρχοντάκη και Θ. Μαργαρίτη, ο κ. Κουβέλης συνέχισε την επίθεση φιλίας προς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα μαζί τους. Και άλλη μια φορά μίλησε για «πολιτική διαφωνία» με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αφορά στην πρόσδεσή της σε συντηρητικές πολιτικές. Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στο χώρο της Κεντροαριστεράς, σημείωσε ο ίδιος και επανέλαβε ότι, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, όπως και του υποψηφίου για τη δημαρχία του Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη. Αργά χθες το απόγευμα, επρόκειτο να επισκεφθεί τα Χανιά και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δήμαρχου Τ. Βάμβουκα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ