Έντυπη Έκδοση

«Μέσω των λαϊκών αγορών μάς χτυπούν όλους»!

Οι λαϊκές αγορές από την πρώτη στιγμή είχαν κυριότερο σκοπό την καθημερινή προσφορά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό άφθονων, φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων, προσιτών σε όλα τα βαλάντια όσο φτωχά κι αν ήταν.

Εξω από την πόρτα του πολίτη απλώνεται ένα υπαίθριο ολοζώντανο πολυκατάστημα, με αμεσότητα στην εξυπηρέτηση, διαχρονική σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ πωλητή και καταναλωτή.

Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, καταστρατηγείται κάθε έννοια αγοραστικής εμπιστοσύνης για τους καταναλωτές και επαγγελματικής σταθερότητας-ασφάλειας για τους πωλητές των λαϊκών αγορών.

Στην ουσία, 30.000 πωλητές λαϊκής αγοράς βλέπουν το επάγγελμά τους να μετατρέπεται σε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι ρουλέτας καθώς κάθε χρόνο θα γίνεται κλήρωση των θέσεών τους.

Η συνεχής και ανακατεμένη μετακίνηση των πωλητών θα αποξενώσει και θα απομακρύνει τον καταναλωτή από τον πωλητή τον οποίο ήξερε πού ακριβώς θα βρει, μηδενίζοντας τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς για τους πωλητές που πάσχισαν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν σταθερή πελατεία.

Το τερατούργημα της κυβέρνησης μοναδικό στόχο έχει να διαλυθούν οι αγορές των απανταχού φτωχών και αδυνάτων και να γίνουν έρμαια των απρόσωπων σουπερμάρκετ και των αδηφάγων πολυεθνικών.

Οι λαϊκές αγορές είναι όαση ανθρωπίνων σχέσεων και οικονομικής ασφάλειας για τα φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Το νομοσχέδιο της ντροπής προσβλέπει να εξαφανίσει κάθε πηγή ανακούφισης για τον εργαζόμενο των 300 ευρώ το μήνα, τον οικογενειάρχη που αγωνίζεται λυσσαλέα να μην λείψουν τα βασικά από το σπίτι του, τον συνταξιούχο που μετράει σαν τα κουκιά τα λιγοστά ευρώ της κατακλεμμένης του σύνταξης, τον άνεργο που δεν έχει στήριξη και συμπαράσταση από κανέναν, τον επαγγελματία που από τις 5 τα χαράματα είναι στο πόδι και παλεύει για τον εαυτό του και όλους τους προαναφερθέντες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Αρθρο