Έντυπη Έκδοση

Το γιοφύρι της... Σπάρτας

Στράτα Σ-Τατούλη

Ο -κατά τον περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Πέτρο Τατούλη- περιφερειακός Σπάρτης, έργο που ο πρωθυπουργός εξύμνησε ως πρωτοποριακό!

Οι σκελετοί των πολιτικών «έργων» είναι συνήθως στις ντουλάπες των υπουργείων όταν μένουν απλώς στις διακηρύξεις και στα «θα».Οταν κανείς τούς θυμίζει, αρχίζουν οι δικαιολογίες και η μετακύλιση των ευθυνών στον προηγούμενο, σε τοπικούς παράγοντες κ.λπ.

Πριν από μερικά 24ωρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στην καρδιά της Πελοποννήσου, την Τρίπολη, και εκεί «συνέπεσε» στην ίδια εκδήλωση με τον Πέτρο Τατούλη, περιφερειάρχη και ξανά υποψήφιο.

Ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε στην ομιλία του ότι με τον Πέτρο Τατούλη ήταν «απέναντι» στις προηγούμενες εκλογές και τότε η Νέα Δημοκρατία τον κατηγορούσε και έψαχνε σκελετούς του παρελθόντος για να τον πολεμήσει, πολιτικά φυσικά.

Τώρα τα ξέχασε, και ο κ. Σαμαράς, αφού υπενθύμισε ότι ήταν απέναντί του, χαρακτήρισε τώρα το έργο Τατούλη πρωτοποριακό!!

Στην Πελοπόννησο, όμως, όπως και σε άλλα μέρη οι σκελετοί δεν είναι μόνο σε ντουλάπες αλλά και στους δρόμους και γίνεται κάθε φορά αγώνας για να προσπεράσουν τα ΜΜΕ και είτε να μη δουν καθόλου τους σκελετούς είτε να «πεισθούν» με άλλους τρόπους ότι δεν τους είδαν.

Αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι «έργα» που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ και έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί προσφέροντας θέσεις εργασίας και χρήματα σε όσους θα αναλάμβαναν την εκτέλεσή τους αλλά και εξυπηρετώντας στο σκοπό για τον οποίο θα έπρεπε να δημιουργηθούν.

Στην περίπτωση αυτή είναι ένα τεράστιο έργο για την παράκαμψη της Σπάρτης και την αξιοποίηση του ομορφότερου ίσως κομματιού της ελληνικής γης στο συνδυασμό θάλασσας, ιστορικής μνήμης και στεριάς.

Στη Λακωνία μέχρι και τα δέντρα γνωρίζουν ότι έχουν γίνει σπουδαιότατες αρχαιολογικές έρευνες και ανακαλύψεις γύρω από την περιοχή του Γυθείου και της Μονεμβασιάς, το ενδιαφέρον για τον Μυστρά έχει φτάσει μέχρι και τη... Μογγολία, ενώ στην πλημμυρίδα τουριστών τα περίφημα σπήλαια του Δυρού και η Ελαφόνησος είναι τόσο σημαντικά.

Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους και προωθήθηκαν τα έργα, εξασφαλίστηκαν τα χρήματα και ξεκίνησε η υλοποίησή τους με τη σύμφωνη γνώμη όλων...

Ο Πέτρος Τατούλης θεωρήθηκε ο ιδανικός για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, καθώς είχε από τη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού πλήρη ενημέρωση για τους θησαυρούς και την αξιοποίησή τους ως «μελλοντικού κύριου εθνικού πόρου», αλλά και ως επί χρόνια βουλευτής της Αρκαδίας γνώριζε και είχε προβάλει τα προβλήματα της περιοχής, κυρίως στους οδικούς άξονες και στα έργα υποδομής.

Λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη άρχισαν και τα αρνητικά ρεπορτάζ και κυρίως για τη σχέση συγγενικών του προσώπων με τον τομέα των κατασκευών, την ανάμειξή τους σε συγκεκριμένα έργα κ.λπ.

Ποτέ δεν δόθηκαν, κατά τη γνώμη μας, πειστικές απαντήσεις και επώνυμοι άνθρωποι μας παρακίνησαν να βρούμε φακέλους με τα έργα και μας έδειξαν «σκελετούς» που βρίσκονται σε κοινή θέα και είναι αψευδείς μάρτυρες των έργων που είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν.

Στη φωτογραφία που βλέπετε:

- Φαίνονται γέφυρες που ΘΑ κατασκευάζονταν αφού χαράχτηκαν οι δρόμοι και έγιναν και τα έργα θεμελίωσης.

- Φαίνονται δρόμοι που ξεκίνησαν, αφού έγιναν οι απαλλοτριώσεις και σε πολλά σημεία οι μπουλντόζες έκαναν και διαπλατύνσεις κ.λπ.

Τα έργα έμειναν εκεί, με τις πινακίδες όρθιες να διαφημίζουν και να δικαιολογούν ποσά.

Τα ερωτήματα προφανή και πρώτος αρμόδιος να απαντήσει ο κ. Τατούλης που διεκδικεί ξανά την Περιφέρεια για «το έργο που έκανε και πρέπει να ολοκληρωθεί».

Φυσικά στην έννομη τάξη μας υπάρχουν και οι αρμόδιοι για τη διαχείριση των δημοσίων χρημάτων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρειες
Τοπική Αυτοδιοίκηση