Έντυπη Έκδοση

«Ποδηλάτες», 9 στους 10 ευρωβουλευτές

Με συντριπτικό ποσοστό αποδοχής 90%, 364 υποψήφια μέλη του Ευρωκοινοβουλίου απάντησαν θετικά για μια πιο φιλική προσέγγιση-πολιτική γα το ποδήλατο, σε διαδικτυακή έρευνα, στην οποία η Ελλάδα ήρθε τρίτη σε συμμετοχές.

Στην έρευνα που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF) οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές εκλήθησαν να απαντήσουν για το ρόλο του ποδηλάτου στη ζωή μας, με «περισσότερες απαντήσεις (σε απόλυτους αριθμούς) από τη Φινλανδία (40) και την Ισπανία (31)».

Συγκριτικά με τον πληθυσμό και τον αριθμό εδρών, οι πιο πολλές συμμετοχές υποψηφίων προέρχονται από το Λουξεμβούργο (11). Το 93% των ερωτηθέντων αποδέχθηκαν, στο πλαίσιο των προτάσεων της έρευνας, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναπτύξει και να υιοθετήσει ένα ευρωπαϊκό ρυθμιστικό σχέδιο για την ποδηλασία.

Το χαμηλότερο ποσοστό στήριξης (73%) είχε η πρόταση της ECF για την υποχρεωτική συλλογή δεδομένων και στατιστικών στοιχείων για τη χρήση του ποδηλάτου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως μας ενημερώνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, μέλος της ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Η ECF ρώτησε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές για το πόσο συχνά χρησιμοποιούν ποδήλατο, και οι απαντήσεις με τα ελαφρώς μεγαλύτερα ποσοστά ήταν «τουλάχιστον μία φορά την ημέρα» και «μερικές φορές την εβδομάδα».

Μόνο ένας στους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές απάντησαν «ποτέ» στη χρήση του ποδηλάτου.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών επισημαίνει ότι προσπαθεί να οικοδομήσει μια σταθερή σχέση με τα νεοεισερχόμενα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις εκλογές.

Η EFC αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο «φόρουμ» για την κινητικότητα του ποδηλάτου.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας δρ Bernhard Ensink χαιρέτισε τη θετική συμμετοχή των υποψηφίων με την προτροπή: «Περισσότεροι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο πιο συχνά».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο