Έντυπη Έκδοση

Γαλάζια παιχνίδια μεταξύ Ιωαννίνων και Ηρακλείου

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ακέφαλη άφησε την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, για να υποβάλει υποψηφιότητα σε δήμο της Μεσσηνίας, δεν παραιτήθηκε από ΔΥΠΕάρχης, παρ' όλα αυτά υπέγραψε μετακίνηση γιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, παρά την αντίθετη γνώμη των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου Ιωαννίνων.

 Την ίδια ώρα, ο Ηπειρώτης υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας διόλου δεν παρεμβαίνει προκειμένου να αποτρέψει την αποδυνάμωση της υγείας στην Ηπειρο, αφήνοντας ουσιαστικά ανεξέλεγκτους τους διοικητές ΥΠΕ να εκθέτουν το υπουργείο.

Παρ' ότι ο «γαλάζιος» Παναγιώτης Κατσίβελας πήρε άδεια και άφησε στον «αυτόματο πιλότο» τα νοσοκομεία της περιφέρειάς του, για να επιδοθεί στην προεκλογική του εκστρατεία, στις 6 Μαΐου 2014 υπέγραψε μαζί με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη (πρώην νομάρχη Χανίων, πρόσκειται στη Ν.Δ.) την απόσπαση γιατρού της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η απόσπαση

Η μετακίνηση αυτή αποφασίστηκε παρά την αντίθετη γνώμη του διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής και των αρμοδίων οργάνων του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Η συναίνεση των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, όπως ορίζει ρητώς η νομοθεσία. Μάλιστα, στο έγγραφό του, ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής τονίζει ότι οι ημέρες των εφημεριών του εν λόγω γιατρού θα παραμείνουν κενές, διότι δεν μπορεί να τις αναπληρώσει, δημιουργώντας μείζον πρόβλημα ασφάλειας στη λειτουργία της κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Η ιστορία ξεκινά τον Μάρτιο, όταν ο επιμελητής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», Ιωάννης Κοσμάς, έκανε αίτηση (στις 21.3.2014) για απόσπαση στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου προς την 6η ΥΠΕ. Στην ερώτηση που έγινε προς το διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» σχετικά με την απόσπαση του Ιωάννη Κοσμά, ο διευθυντής της κλινικής, Χριστόδουλος Ακρίβης, με έγγραφό του δήλωσε ότι είναι αντίθετος με τη μετακίνηση, διότι θα δημιουργηθεί κενό στη λειτουργία της κλινικής του. Στις 6.5.2014 οι διοικητές 6ης & 7ης ΥΠΕ υπέγραψαν τη μετακίνηση, παρά την αντίθετη εισήγηση του διευθυντή της κλινικής και των αρμοδίων οργάνων του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Είναι ενδιαφέρον ότι η απόσπαση του γυναικολόγου Ιωάννη Κοσμά, με αρ. πρωτ. 4930/ 6-5-2014 έχει υπογραφεί από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος είναι σε άδεια διότι κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος με τη Ν.Δ. στη Μεσσηνία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υγεία