Ηλεκτρονική Έκδοση

«The Story of Stuff», το όνομα του βίντεο που διδάσκεται σε 7.000 σχολεία των ΗΠΑ

Μάθημα έγιναν στις ΗΠΑ οι παρενέργειες της υπερκατανάλωσης

Απλά σκίτσα με αδρές γραμμές, η Γη, ένα εργοστάσιο και ένα σπίτι-«παιδική ζωγραφιά» συνθέτουν το σκηνικό του εκπαιδευτικού βίντεο “The Story of Stuff”, που προβάλλεται ήδη σε περισσότερα από 7.000 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, με σκοπό να αφυπνίσει τα παιδιά σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο διάρκειας 20 λεπτών βίντεο, απεικονίζεται με τρόπο απλό και κατανοητό ο κύκλος της ανθρώπινης κατανάλωσης και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει τη φύση και το περιβάλλον. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “New York Times”, το βίντεο έχει προκαλέσει ζωηρό ενδιαφέρον από τα παιδιά στα σχολεία των ΗΠΑ, ενώ φαίνεται ότι εξέπληξε ευχάριστα και τους γονείς.

Δημιουργός του “Story of Stuff” είναι η Αν Λέναρντ, εκπαιδευτικός και πρώην μέλος της Greenpeace, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως “αμετανόητη ακτιβίστρια”. Η ίδια δημιούργησε το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό το 2007 και το δημοσίευσε στην ομώνυμη ιστοσελίδα.

The story of stuff (αγγλικά) Υπολογίζεται ότι στο διάστημα 2007-2009 πάνω από 6 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου έχουν δει το “Stuff”. Ωστόσο, δε λείπουν και οι αντιδράσεις. Πρόσφατα, σχολικό συμβούλιο στη Μισούλα της πολιτείας Μοντάνα αρνήθηκε να προβάλει το βίντεο στους μαθητές του με το πρόσχημα ότι “εξυμνεί αντικαπιταλιστικά ιδεώδη”.

Εντούτοις, οι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ φαίνεται να το αποδέχονται ως ένα ιδιαίτερα χρήσιμο διδακτικό μέσο για το περιβάλλον, ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμα και στον πλέον αδιάφορο μαθητή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Περιβάλλον & οικολογία
Στο διαδίκτυο