Έντυπη Έκδοση

ΦΑΝΗΣ ΛΥΓΙΝΟΣ (Ελληνοελβετός τραπεζικός υπάλληλος)

«Τραπεζίτης-φάντασμα» ή εύκολος στόχος και «ξεκάρφωμα»;

Αποκλειστική συνέντευξη στην «Ε» και την «Κ.Ε.» παραχώρησε την Τετάρτη 21 Μαΐου στη Γενεύη ο τραπεζικός υπάλληλος, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, Ελληνοελβετός κ. Φάνης Λυγινός. Το περιεχόμενο της πεντάωρης συνέντευξης-ανάκρισης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του νομικού παραστάτη του κ. Λυγινού, του κ. Ιωάννη Ζαΐμη, δικηγόρου Βερολίνου, θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο δικηγόρος του Φάνη Λυγινού, Ιωάννης Ζαΐμης, κρατάει στα χέρια την «Ε» της 21ης Μαΐου 2014 Ο δικηγόρος του Φάνη Λυγινού, Ιωάννης Ζαΐμης, κρατάει στα χέρια την «Ε» της 21ης Μαΐου 2014  Η δημοσίευση θα μπορούσε φυσικά να ξεκινήσει σήμερα, όμως οιαδήποτε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ανήμερα του δεύτερου γύρου των διπλών εκλογών της Κυριακής, έστω και ανούσια, θα μπορούσε εύκολα και αβασάνιστα να παρεξηγηθεί χωρίς να δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί έγκαιρα όποιος, τυχόν, θεωρεί ότι θίγεται. Ο Φάνης Λυγινός, μέλος ιστορικής οικογένειας από τον Μοριά, στην εικοσιπεντάχρονη καριέρα του στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα απόλαυσε την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται σε αυτό, είδε και έμαθε πολλά. Η συνέντευξη καταγράφει τη μαρτυρία ενός καταζητούμενου από τις ελληνικές δικαστικές αρχές Ελλληνα που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα σχετικά με δύο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα: στην υπόθεση Siemens και σε υποθέσεις εξοπλιστικών. Ταυτόχρονα όμως συνιστά και κραυγή αγωνίας ενός Ελβετού πολίτη, συζύγου και πατέρα ο οποίος, είτε έρθει-είτε δεν έρθει να καταθέσει στην Ελλάδα, κινδυνεύει να καταστραφεί. Εάν δεν το έχει ήδη υποστεί, τουλάχιστον εδώ.

«Θέλω να μπορώ να έρχομαι στην Ελλάδα και να επισκέπτομαι τη μάνα, τους φίλους, τον τόπο μου. Διαθέτω από το 2000 και μετά έναν μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό. Ο λογαριασμός αυτός βρίσκεται στην τράπεζα Credit Suisse στη Γενεύη (φωτ.)... Θέλω να συνδράμω τις ελληνικές ανακριτικές αρχές αλλά, φυσικά, δεν μπορώ να ρισκάρω να φυλακιστώ στην Ελβετία διαπράττοντας ποινικά αδικήματα που μου ζητούνται ουσιαστικά να διαπράξω για να βοηθήσω την ελληνική Δικαιοσύνη...».

Ο Φάνης Λυγινός δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι διατεθειμένος, εάν του ζητηθεί, να εξουσιοδοτήσει για λόγους ταχύτητας της ανάκρισης ο ίδιος τους Ελληνες ανακριτές να λάβουν γνώση και στοιχεία κάθε τραπεζικού λογαριασμού, ατομικού/κοινού/εταιρικού ή οιουδήποτε άλλου, τυχόν, είχε ή έχει δικαίωμα υπογραφής, στην Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού. Οπως, χαρακτηριστικά, διευκρινίζει: «...Εχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελβετική Δικαιοσύνη...».

Ενα έμβασμα που λέει πολλά... Ενα έμβασμα που λέει πολλά... Αυτά και πολλά άλλα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως η γνωριμία του με τον αρχιμιζαδόρο Αντώνη Κάντα, σχετικές συναλλαγές, οι υπεράνω πάσης υποψίας πολιτικές «πλάτες» του Αντώνη Κάντα και η πρόθεση του τελευταίου να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Ηπείρου, καταγράφηκαν στην αποκλειστική και εκ βαθέων πεντάωρη ανάκριση-συνέντευξη του κ. Φάνη Λυγινού στον ειδικό απεσταλμένο της «Ε» και της «Κ.Ε.» στη Γενεύη.

Οσοι ενδιαφέρονται, αλλά και όσοι έχουν λόγο να ανησυχούν, ελάχιστη υπομονή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Ελβετία
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δικαιοσύνη
Διαφθορά
Εταιρείες Εξοπλιστικών Συστημάτων