Έντυπη Έκδοση

42 ομάδες στο 13ο Φεστιβάλ Χορού

«Οι Ελληνες χορογράφοι αποτελούμε αδιάσπαστο κομμάτι αυτής της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Η κινητήριος δύναμη της διοργάνωσης Πέτρος Γάλλιας Η κινητήριος δύναμη της διοργάνωσης Πέτρος Γάλλιας Κόντρα στο γκρίζο και αβέβαιο πολιτιστικό παρόν, επιμένουμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά μας στα πολιτιστικά δρώμενα και αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, συνεχίζουμε να δημιουργούμε», τονίζει ο χορογράφος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων Πέτρος Γάλλιας, δίνοντας το στίγμα και για το 13ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου, που φέτος φιλοξενείται από τις 9 μέχρι τις 29 Ιουνίου, σε όλους τους χώρους, στην κεντρική σκηνή, το black box και το γκαράζ, του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.

Εξήντα ένας χορογράφοι με σαράντα δύο ομάδες χορού θα παρουσιάσουν τις καινούργιες δουλειές τους, «ψηφίδες μιας μεγάλης τοιχογραφίας αναζητήσεων του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα», σε μια διοργάνωση που μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει 641 παραστάσεις και στην οποία ειδικά φέτος οι χορογράφοι και χορευτές μας καλούν «για να μοιραστούμε τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα οράματά μας, όλα αυτά που συνιστούν την τέχνη μας».

«Εστιάζοντας αποκλειστικά στην εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή, δημιουργούμε ένα πεδίο συνάντησης ανάμεσα στο κοινό και τους Ελληνες χορογράφους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτιστικού προσώπου της χώρας μας», προσθέτει ο Π. Γάλλιας.

Εκτός από τα μέλη του Σωματείου, στις «Ανεξάρτητες Παρουσίες», που φιλοξενούνται κάθε χρόνο, νέοι χορογράφοι καθώς και χορογράφοι που δεν έχουν ομάδες θα παρουσιάσουν έργα τους. Κάποιοι εξ αυτών πρώτη φορά. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και έργα για παιδιά. Δύο ομάδες χορού θα παρουσιάσουν έργα στα οποία θα καλούνται παιδιά επί σκηνής, για να τους «αφηγηθούν» με κίνηση και χορό, πολύχρωμα παραμύθια.

Για δεύτερη χρονιά, παράλληλα με τις παραστάσεις στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον τομέα Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ θα ανηφορίσει στα θέατρα «Ανετον» και «Κήπου» (από τις 12 μέχρι τις 29 Ιουνίου), με τη συμμετοχή 15 ομάδων και 19 χορογράφων.

Συγχρόνως, 2η φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και τη συμμετοχή των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, διοργανώνει δυο βραδιές αφιερωμένες στους τελειόφοιτους χορευτές και χορογράφους. Φέτος πρώτη φορά θα δοθούν ειδικά βραβεία στους συμμετέχοντες χορευτές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους στο φεστιβάλ χωρίς αμοιβή. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας: www.choreographers.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Χορός
Φεστιβάλ
Παραστάσεις