Έντυπη Έκδοση

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο!

Λένε ότι στην πολιτική τα πάντα γίνονται. Αυτό όμως -προφανώς- δεν είναι απόλυτη αλήθεια. Οι συγκρούσεις, φανερές και κρυφές, η αντιπαράθεση «εντός και εκτός των τειχών», τα χτυπήματα «φίλων» και «αντιπάλων», αλλά και τα... συνεταιρικά μαχαιρώματα έχουν όρια. Ειδικά όταν καταδεικνύεται ότι γίνονται μόνο δι' ίδιον όφελος, ερήμην των πολιτών που -και μέσω των πρόσφατων εκλογών- περιμένουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αλλαγή πολιτικής.

Enet,gr Enet,gr Δεν είναι λοιπόν δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών, ο... καταλληλότερος για τους κυβερνητικούς εταίρους αλλά και τους δανειστές, να τοποθετείται πολιτικά μέσω διαρροών και να αφήνει άλλους να λένε φωναχτά την άποψή του, ότι «δεν θα γίνει σάκος του μποξ», συμπληρώνοντας με νόημα «δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου», απαντώντας στη σκληρή κριτική στελεχών της Ν.Δ. που του επέρριπταν ευθύνες για την ήττα...

Ούτε όμως είναι δυνατόν η οργή του πρωθυπουργού, γι' αυτές τις κινήσεις, να οδηγεί σε εντολή στους επιτελείς του να διαψεύσουν τα λεγόμενα του κορυφαίου υπουργού εν αγνοία του!

Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που η διάψευση «διαρροών» γίνεται χωρίς να προηγηθεί συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και συμφωνία με το βασικότερο υπουργό ο οποίος έκανε τις διαρροές; Και τι σόι συζητήσεις θα κάνει αυτή η κυβέρνηση -από κοινού υποτίθεται- με τους εκπροσώπους της τρόικας, που έρχονται για να ελέγξουν την «πρόοδο» των συμφωνηθέντων;

Πολύ περισσότερο, τι σόι διαπραγματεύσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση τόσους μήνες; Πώς και κατά πόσο συνεννοήθηκαν πριν βάλουν τις υπογραφές τους σε όλα αυτά που επηρεάζουν άμεσα αλλά και στο μέλλον τη ζωή μας; Οι περισσότεροι έχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι αυτή η κυβέρνηση είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα», που λένε και στις παλιές ελληνικές ταινίες, ο ένας κοιτάζει δεξιά, ο άλλος δεξιότερα και όλοι μαζί προς τους... έξω, με όλους εμάς να πληρώνουμε ακριβά τις λαθεμένες επιλογές και τις υπογραφές που τόσο εύκολα βάζουν για λογαριασμό μας.

Αλλά τέτοιες καταστάσεις αποδεικνύουν ότι αυτοί που κρατούν ακόμη το τιμόνι της χώρας έχουν προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο, ακόμη και αυτά που οι συντηρητικότεροι από εμάς θεωρούσαν δεδομένα!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Κύριο άρθρο