Έντυπη Έκδοση

Η Β. ΘΑΝΟΥ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Εκλογή-ρεκόρ

Με ποσοστό που καταρρίπτει όλα τα έως τώρα ρεκόρ στο δικαστικό χώρο επανεξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η γνωστή αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Στις εκλογές η κ. Θάνου έλαβε το 65% των ψηφισάντων δικαστών και εισαγγελέων όλων των βαθμίδων και οι 1.300 ψήφοι που πήρε είναι ρεκόρ στην ιστορία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η δική της ομάδα έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο με 8 στις 15 έδρες. Μία έδρα κατέλαβε ο ανεξάρτητος πρόεδρος Εφετών Γ. Μανωλίδης, ενώ από δύο έδρες πήραν οι τρεις άλλες ομάδες που κατέβηκαν στις εκλογές.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο η κ. Θάνου εξελέγη και πάλι πρόεδρος και η ίδια, αφού μας διευκρίνισε ότι θεωρεί τον εαυτό της πρώτο μεταξύ ίσων συναδέλφων, πρόσθεσε:

«Τόσο η ίδια προσωπικά όσο και όλοι οι συνυποψήφιοι της ομάδας μας αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δικαστών και εισαγγελέων αναγνώρισαν τον αγώνα και τις επιτυχίες που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας, καθώς και ότι οι θέσεις του προεδρείου δεν αποτελούν για μας αυτοσκοπό, αλλά το μέσον για την επίτευξη των στόχων. Θα ανταποκριθούμε στο τιμητικό βάρος που μας ανέθεσαν με την ψήφο τους, διασφαλίζοντας το κύρος και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών και συνεχίζοντας τους αγώνες για τις νόμιμες διεκδικήσεις του δικαστικού σώματος».

Η κ. Θάνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόνη, μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1975, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει 5 σημαντικές επιστημονικές εργασίες.

Ο σύζυγός της, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, έφτασε επίσης μέχρι το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου πριν συνταξιοδοτηθεί.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου. Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Μπάσης, πρόεδρος Εφετών. Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Κασαλιάς, αντεισαγγελέας Εφετών. Γενική γραμματέας: Μαργαρίτα Στενιώτη, εφέτης. Υπεύθυνος οικονομικών υποθέσεων: Γεώργιος Μανωλίδης, πρόεδρος Εφετών. Αναπληρωτής γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών. Ταμίας: Σταματία Γκαρά-Δημουλέα, ειρηνοδίκης. Αναπληρωτής ταμίας: Χρήστος Παπαδήμας, πρωτοδίκης. Εκπρόσωπος Τύπου: Χαράλαμπος Μαυρίδης, εφέτης.

Μέλη Δ.Σ.:

Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών. Χαράλαμπος Μαυρίδης, εφέτης. Γεώργιος Μανωλίδης, πρόεδρος Εφετών. Χαράλαμπος Σεβαστίδης, πρωτοδίκης. Γεώργιος Ευστρατιάδης, εφέτης. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, εφέτης. Νικόλαος Σαλάτας, εφέτης. Πάπαρη Βαρβάρα, εφέτης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη