Ηλεκτρονική Έκδοση

Ορκίστηκε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας Παλαιστίνης

Αντίδραση από τον Νετανιάχου

Τελευταία ενημέρωση:

Ορκίστηκε σήμερα η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό των διαφορών μεταξύ των φατριών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, καθώς υπήρξε συμφωνία των κινημάτων της Φατάχ και της Χαμάς. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε το μεσημέρι, στην έδρα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, δήλωσε ο Αζάμ αλ-Άχμαντ, ανώτερος αξιωματούχος της Φατάχ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Ωστόσο, οι ομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Φατάχ και του αντίπαλου κινήματος της Χαμάς φαίνεται να διαφωνούν σχετικά με το ποιος θα πρέπει να οριστεί υπουργός Εξωτερικών.Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπάς ανέθεσε στον Ραμί Χαμντάλα τη θέση του πρωθυπουργού.
 
Η Φατάχ και η Χαμάς συμφώνησαν τον Απρίλιο για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας, μετά από επταετή διαμάχη η οποία είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.
 
Αν αναγνωρίσετε τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση, υποστηρίζετε την τρομοκρατία, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κράτους της Παλαιστίνης θα ενδυναμώσει την τρομοκρατία, καθώς η Χαμάς υποστηρίζει την καταστροφή του Ισραήλ.
 
Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε αυτούς τους φόβους αβάσιμους και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αποτελείται από τεχνοκράτες, θα αναγνωρίσει το Ισραήλ και ότι θα αποκηρύξει τη βία.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη