Ηλεκτρονική Έκδοση

13 Ιουνίου 2013 - 13 Ιουνίου 2014

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Και διαδήλωση το μεσημέρι στην Αθήνα

Με στάση εργασίας 12-4μμ στα ΜΜΕ, προσυγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ και διαδήλωση μαζί με σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12:30, αλλά και με απογευματινή συγκέντρωση στις 7μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, «υποδέχονται» την αποφράδα επέτειο του λουκέτου στην ΕΡΤ, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι.

Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης από οργανώσεις δημοσιογράφων, έχουν αρχίσει να καταφθάνουν. Μεταξύ αυτών η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), με τον πρόεδρό της  Mogens Blicher Bjerregard να δηλώνει: "Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε δει την κυβέρνηση να προσπαθεί να ανασυγκροτήσει μια ανεξάρτητη δημοσία ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Είδαμε, όμως, δημοσιογράφους της ΕΡΤ να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύουν τις δημοκρατικές αξίες της χώρας τους συνεχίζοντας να παρέχουν ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες".

Όπου υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, αλλά και όπου δεν υπάρχουν (πχ Γύθειο) από δραστήριους αλληλέγγυους.

 

EΡΑ Πάτρας

«Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ελεύθερης, αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ και ΕΡΑ Πάτρας, οι Εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας και η μόνιμη Συνέλευση Αλληλέγγυων ΕΡΤ-ΕΡΑ διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Ιούνη 2014, στο Προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, ώρα 9 μ.μ.
Πολιτική και Μουσική Γιορτή με ρεφενέ κουζίνα.
Συμμετέχουν:
- Η Ρεμπέτικη Ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ.
- Ο Κώστας Παναγόπουλος.
- Το Μεγάλο Χορευτικό του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.
Συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από την Τρίτη 11η Ιουνίου 2013, που η κυβέρνηση - πειθήνιο όργανο της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής - έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ Πάτρας.
Η απόφαση των εργαζομένων, με την υποστήριξη ενός ισχυρού κύματος αλληλεγγύης, ήταν μία: Να παραμείνει η ΕΡΤ και οι 19 περιφερειακοί ρ/σ ανοιχτοί, ελεύθερο βήμα δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης.
Γιορτάζουμε τους κοινούς αγώνες ενός ολόκληρου χρόνου και δηλώνουμε την απόφασή μας:
- Να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή.
- Να διατηρηθεί και στο μέλλον δημόσια και αυτοδιαχειριζόμενη.
- Να συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη». ΕΡΑ Βόλου: Είμαστε ακόμα εδώ ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε

Οι εργαζόμενοι –απολυμένοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, ένα χρόνο μετά το Μαύρο στην ΕΡΤ, απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης για τη συνέχιση του αγώνα τους, δηλώνοντας :

"Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ και την εξακολουθητική αντισυνταγματική κυβερνητική πρακτική που περνάει από μόνη της «αποφάσεις», καταλύοντας βασικές αρχές της Δημοκρατίας – τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Εμείς όμως:

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ..

Ένα χρόνο μετά, η ψυχή μας αντέχει…

Γιατί παραμένει αδούλωτη ..Γιατί στις ανθρώπινες ψυχές δε κλειδώνουν τα λουκέτα..

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ..

Γιατί κοντά μας βρεθήκατε και εσείς ..οι πολίτες του Βόλου, και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που σας είχαμε ανάγκη.

Γιατι η ιστορία και ο πολιτισμός αυτής της πόλης ειχε ανάγκη την δική του φωνή που ειχαν συνηθίσει και αγαπήσει οι Βολιώτες από το 1948 μέσα από τα μικρόφωνα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου.

Και βαδίσαμε μαζί στο κρύο, στη βροχή   αλλά καλωσορίσαμε μαζί και τις πρώτες μέρες της Ανοιξης ..και πάμε γιά ένα ακόμη καλοκαίρι..

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, αυτόν τον Ιούνη στις 11, σας περιμένουμε για να ανανεώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρυσι τέτοια εποχή και αυτή η υπόσχεση είναι ότι:

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ΜΑΥΡΟ που σκέπασε τη χώρα μας και τη ζωή μας.

Με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Με σεβασμό στον Πολιτισμό και την Ιστορία

Γι αυτό άλλωστε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ.

Ενα χρόνο μετά, στις 11 Ιουνίου του 2014 καλούμε όλους όσοι όλο αυτό το διάστημα ενώσατε μαζί μας δυνάμεις, κάνοντας υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας την διεκδίκησή μας, να γιορτάσουμε μαζί τον αγώνα της αξιοπρέπειας ,της τιμής, της επιμονής, της αυτοδιαχείρισης, και της δικαίωσης.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 11 του Ιούνη στις 8 το βράδυ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό για να σας δείξουμε μέσα από αφίσες, ραδιόφωνα αντίκες και σπάνιους δίσκους βινυλίου ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ.

Η βραδιά καλλιτεχνικά θα πλαισιωθεί με:

Παράσταση καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους με θέμα το νερό

Παραδοσιακούς χορούς που θα χορέψει η Ηπειρώτικη Αδελφότητα Βόλου

Και τέλος με την Μπάντα κρουστών ΚΑΡΑΚΑΤΟΥ.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ                                                 

                   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ     

 Το «Χαμένο σήμα της δημοκρατίας» στα Γιάννενα

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου κλείνει ένας χρόνος από το «μαύρο» της κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Στην επέτειο που σηματοδοτείται από τον αγώνα των εργαζόμενων ο οποίος συνεχίζεται, η ΕΡΑ Ιωαννίνων εξασφάλισε και παρουσιάζει στα Γιάννενα το ντοκιμαντέρ «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Η προβολή θα γίνει στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα παλιά σφαγεία, την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων ευχαριστούν το δημιουργό του ντοκιμαντέρ Γιώργο Αυγερόπουλο για την παραχώρηση, όπως επίσης και τις εταιρίες παραγωγής Feelgood, Εξάντας και SmallPlanet.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν
 ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας: Γιορτάζουμε τον αγώνα ενός χρόνου

11 Ιουνίου 2013 - 11 Ιουνίου 2014
Ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό μαύρο στην ΕΡΤ.
Ένας χρόνος αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία.


Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη Θεσσαλία γιορτάζουμε έναν χρόνο αγώνα στα Τρίκαλα.

Την Τρίτη, 10 Ιουνίου πραγματοποιούμε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8 το απόγευμα στα Τρίκαλα εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "απολύσεις, ανεργία, αντίσταση και προοπτική". Θα μιλήσουν οι Νίκος Τσιμπίδας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, Χρύσα Κουκουσούλη, απολυμένη του ιδιωτικού τομέα και ένας απολυμένος εκπαιδευτικός.

Την Τετάρτη, 11 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα τραγουδάμε τον αγώνα. Θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα renovatio, οι Βασίλης Αναγνώστου, Χάρης Καραμπέρης και Ερνέστος Λούκας και το ρεμπέτικο συγκρότημα "Κληματαριά".

Την Πέμπτη, 12 Ιουνίου στο δημαρχείο των Τρικάλων θα γίνει παρουσίαση του επανεκδοθέντος από τις εκδόσεις των Συναδέλφων βιβλίο του Περικλή Κοροβέση "Ανθρωποφύλακες".

Ένας χρόνος και συνεχίζουμε για τη νίκη όλων των εργαζομένων, όλης της κοινωνίας. ΕΜΕΙΣ θα Νικήσουμε!

ΕΡΑ Ορεστιάδας


Ένα χρόνο μετά το πραξικοπηματικό μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι-απολυμένοι του περιφερειακού σταθμού Νέας Ορεστιάδας διοργανώνουν αύριο εκδηλώσεις στο προαύλιο του σταθμού.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 7 το απόγευμα με ανοιχτή συζήτηση και θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας». Αμέσως μετά θα εμφανιστούν τα μουσικά σχήματα no name yet και black burbon.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη, φορέα και συλλογικότητα. 
 

EΡΑ Καλαμάτας

Αρχίζει αύριο το τετραήμερο εκδηλώσεων για τη «μαύρη» επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2011, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, από τις 7 αύριο το απόγευμα η ΕΡΑ Καλαμάτας θα αναμεταδίδει από τους 107,2 μεγάκυκλους στα FM, τις εκδηλώσεις που θα γίνουν έξω από το Ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα.

• Στις 8:30 το βράδυ θα αρχίσει συναυλία με το συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων, («Αδέσποτοι», «Διπλοπενιές»). Θα συμμετέχουν επίσης ο Βαγγέλης Δούβαλης και ο Κώστας Γκουζούνης.

Την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».Πρόκειται για μια ταινία που ξεκινά με το «μαύρο» που η συγκυβέρνηση έριξε στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του περασμένου χρόνου και συνεχίζει με τους αγώνες, τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις άλλες δράσεις των εργαζομένων, που ακολούθησαν.

Την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ΕΡΤ, την ΕΡΑ Καλαμάτας, την ΕRT OPEN και την προσφορά τους με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων.
• Θα ακολουθήσει συναυλία με τοπικό συγκρότημα

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι – ομιλητές ειδικοί στον τομέα των ΜΜΕ, συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕRΤ OPEN, εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο που βρίσκεται η ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καλαμάτας και διαδικτυακά από την ΕRT OPEN.


Στο χώρο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες των εργαζομένων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καλαμάτας καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν αγωνιστικά στις εκδηλώσεις, να καταδικάσουν για μια ακόμη φορά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ .και να απαιτήσουν την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με δημοκρατία, διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ανεξαρτησία και όχι κάτω από την «εποπτεία» - μέσω «Digea» - των ιδιωτών «βαρόνων» της ενημέρωσης.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Για το ίδιο θέμα
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος χωρίς ΕΡΤ