Έντυπη Έκδοση

Συμμαχία Αριστεράς-Κεντροαριστεράς θέλει ο Κουβέλης

«Χρειαζόμαστε ένα νέο μπλοκ εξουσίας της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς», δηλώνει ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος επιχειρεί να εκπέμψει ένα νέο πολιτικό σήμα μετά την ήττα της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος αναφέρεται σε μια Αριστερά «απαλλαγμένη από το λαϊκισμό» και μια Κεντροαριστερά που θα είναι σε «αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», φωτογραφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. «Χρειαζόμαστε ένα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας, που θα εκφράσει την εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, απέναντι στις ασκούμενες συντηρητικές πολιτικές, με σαφή και αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό», σημειώνει ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του («Realnews»).

Αφήνει να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς στο ευθύ ερώτημα περιορίζεται να απαντήσει για τα διαδικαστικά: Το συνέδριο «εκλέγει νέα ηγεσία ή ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στην απερχόμενη», προσθέτοντας ότι «όλες οι εξουσίες είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντά, δε, με αιχμές για τη στάση της μειοψηφίας κατά την προεκλογική περίοδο, θέτοντας ζήτημα για το «επίπεδο αλληλεγγύης και ενότητας», ενώ στο ερώτημα εάν ο ίδιος φοβάται διάσπαση του κόμματος, τονίζει ότι τάσσεται υπέρ της αναζήτησης συνθέσεων και «να μη διευρύνουμε τις αντιθέσεις».

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «κυβέρνηση εσωκομματικού και εκλογικού σκοπού» και σύνθεση που προδίδει «κινήσεις ανασυγκρότησης και εκλογικής ετοιμότητας».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Γκ. Χαρδούβελη στη θέση του υπουργού Οικονομικών, επισημαίνει ότι οι «πολιτικές δεν πρόκειται να αλλάξουν, αν η κυβέρνηση δεν αντιταχθεί στις πιέσεις της τρόικας και δεν επιλέξει άλλη κατεύθυνση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ