Έντυπη Έκδοση

Απάντηση αντιφασιστών

Θερμό «τετ α τετ» μελών της Χρυσής Αυγής με αντιφασίστες πραγματοποιήθηκε χθες έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.Στην απέναντι πλατεία, που πρόσφατα μετονομάστηκε από «Καραΐσκάκη» σε «Δυρραχίου», το ακροδεξιό κόμμα οργάνωσε εκδήλωση μνήμης για τον Μέγα Αλέξανδρο, στις πέντε το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, μπροστά στην είσοδο του σταθμού συγκεντρώθηκαν μέλη αντιφαστικών οργανώσεων, με τη συμμετοχή της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΑΑΚ και αντιεξουσιαστών, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» κ.ά.

Στο ενδιάμεσο παρατάχθηκαν κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικοί, που περικύκλωσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Μοναστηρίου που διέρχεται μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες ύψωσαν σημαίες, ελληνικές και με ναζιστικά σύμβολα, στην πλατεία Δυρραχίου.

Στο σημείο έφτασαν λεωφορεία από την Αθήνα με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ στην εκδήλωσε παραβρέθηκε και η Ουρανία Μιχαλολιάκου. Γύρω στις οκτώ το βράδυ οι χρυσαυγίτες κινήθηκαν συντεταγμένα προς τα γραφεία του κόμματος, που βρίσκονται απέναντι από δικαστικό μέγαρο. Τα μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων ακολούθησαν αντίθετη πορεία και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Εγνατία, προς το κέντρο της πόλης. Η Αστυνομία διέψευσε τις πληροφορίες περί προσαγωγών. Β.Π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Χρυσή Αυγή