Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ

Και ολίγη Λαγκάρντ στο φορτίο της ηρωίνης

Ακόμη μια σύλληψη, η 12η, για το φορτίο θανάτου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να συλλάβουν όλα τα μέλη της σπείρας που έφερε 1,1 τόνο ηρωίνη, το μεγαλύτερο φορτίο που έχει εντοπιστεί στη χώρα μας, για να διακινηθεί σε όλη την Ευρώπη.

Από τους συλληφθέντες οι έξι Ελληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, θα απολογηθούν αύριο, ενώ οι πέντε Τούρκοι την Τετάρτη Από τους συλληφθέντες οι έξι Ελληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, θα απολογηθούν αύριο, ενώ οι πέντε Τούρκοι την Τετάρτη Ηδη χθες συνελήφθη ακόμα ένα άτομο, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων σε 12. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη. Τελικά χθες παραδόθηκε αυτοβούλως.

Υπενθυμίζεται ότι η ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών, είχε εντοπιστεί σε αποθήκη-εργαστήριο στο Κορωπί και σε βίλα στη Φιλοθέη.

Από τους συλληφθέντες οι έξι Ελληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, θα απολογηθούν αύριο, ενώ οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι θα απολογηθούν την Τετάρτη. Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ό,τι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση, για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Μεταξύ των Ελλήνων εμπλεκομένων, βρίσκεται ένας 40χρονος Ελληνας εφοπλιστής που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Το Κουτί της Πανδώρας», η βίλα της Φιλοθέης, στην οποία κατασχέθηκε η μισή ποοσότητα της ηρωίνης, ανήκε στον έμπορο διαμαντιών Ν.Σ., η κόρη του οποίου είναι η πρώην σύζυγος του εμπλεκόμενου εφοπλιστή. Η οικογένεια του Ν.Σ. είναι στη λίστα Λαγκάρντ, με βασικό καταθέτη τον ίδιο.

Είναι η πρώτη φορά που η λίστα Λαγκάρντ συνδέεται άμεσα με άτομα που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών.

Και στη Μεσσηνία

* Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας. Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε Ρομά, τέσσερις άνδρες 24, 32, 58 και 61 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 60χρονη, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 871,10 γραμμάρια ηρωίνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 220 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και διακίνηση των ναρκωτικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Αστυνομικό ρεπορτάζ