Έντυπη Έκδοση

FIFA: απέκλεισε για 90 μέρες τον... Μπεκενμπάουερ

Η FIFA κήρυξε τον «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου persona non grata στο Μουντιάλ. «Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα για το Κατάρ.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να τον αποκλείσουμε επί 90 ημέρες από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα»!

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν Πρωταπριλιά», δήλωσε ο Μπεκενμπάουερ μόλις έμαθε το μαντάτο. Επειτα πέρασε στην αντεπίθεση επιστρατεύοντας λόγια πικρά: «Φαίνεται ότι ξαφνικά έχασαν το τηλέφωνό μου. Γιατί έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση χωρίς να με ενημερώσουν; Σε ποιον κανονισμό προβλέπεται τέτοια μεθόδευση; Θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις, αλλά με τους δικούς μου όρους. Στα γερμανικά και γραπτώς. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ο Μπεκενμπάουερ βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των «Sunday Times». Η λονδρέζικη εφημερίδα, που σκαλίζει από καιρό την υπόθεση «Κατάρ 2022», έγραψε ότι ο Γερμανός επισκέφτηκε την Ντόχα λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του 2010, αλλά και αμέσως μετά, ως μέλος αντιπροσωπείας μιας ναυτιλιακής εταιρείας του Αμβούργου, προσκεκλημένος του διαβόητου Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA όταν έγινε η επίμαχη ψηφοφορία (2010), ο Μπεκενμπάουερ ήταν ένας από τους 22 εκλέκτορες που έδωσαν το μεθεπόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έσπασε τη σιβυλλική σιωπή πολλών ετών και δήλωσε ότι δεν ψήφισε Κατάρ, αλλά Αυστραλία: «Αυτή ήταν η γραμμή της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ολοι γνωρίζουν ποιος έλαβε την ψήφο μου».

Σύμφωνα με τη FIFA, ο Μπεκενμπάουερ αρνήθηκε να δεχθεί τον υπεύθυνο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Μάικλ Γκαρσία, παρά τις επίμονες οχλήσεις που δέχθηκε. Ο... κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε ορισμένες από τις ερωτήσεις που του εστάλησαν γραπτώς στα αγγλικά και ζήτησε προσωπική συνάντηση με την παρουσία μεταφραστή.

Ο πολύφερνος μπίζνεσμαν Μπεκενμπάουερ δεν έχει επίσημη ποδοσφαιρική ιδιότητα, πέρα από το συμβολικό πόστο του επίτιμου προέδρου της Μπάγερν. «Μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτή τη θέση», αστειεύτηκε. «Στη Βραζιλία, πάντως, δεν σκοπεύω να ταξιδέψω. Απ' ό,τι κατάλαβα, η FIFA με θεωρεί ανεπιθύμητο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουντιάλ
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
FIFA