Έντυπη Έκδοση

Η... πρώτη ισοπαλία και η... πρώτη «σούπα»

ΙΡΑΝ - ΝΙΓΗΡΙΑ 0-0

Η πρώτη ισοπαλία του Μουντιάλ προέκυψε από την τζούφια σύγκρουση της Μαύρης Αφρικής με τον Περσικό Κόλπο. Το βαρομετρικό παραήταν χαμηλό και τα χασμουρητά γέμισαν την ατμόσφαιρα με υπνοσφαιρίδια: Νιγηρία-Ιράν 0-0. Αυτός ο όμιλος, ο ίδιος που μας έβαλε για ύπνο προχθές με το Αργεντινή-Βοσνία, μοιάζει με σπονδή στο ποδόσφαιρο της ανίας.

Οι πρωταθλητές Αφρικής κατέβασαν την ίδια ομάδα που σήκωσε το τρόπαιο πριν από 1,5 χρόνο, αλλά θύμισαν ξεδοντιασμένα γατάκια. Το Ιράν του Κάρλος Κεϊρόζ θύμισε ευρωπαϊκή ομάδα με το πειθαρχημένο του παιχνίδι, αλλά δεν είχε την ποιότητα για να εγείρει φιλοδοξίες.

Την καλύτερη φάση του αγώνα την έφτιαξαν οι Αραβες, με την κεφαλιά-φαρμάκι του «Γκούτσι» Γκουτσανετζάντ στο 34'. Ο γκολκίπερ της Λιλ Ενιάμα του αρνήθηκε το γκολ. Οι άλλοι, τίποτε απολύτως. Ούτε μία για δείγμα.

«Δεν έχουμε καμία ελπίδα», έλεγε πριν τον αγώνα ο Κεϊρόζ, το άλλοτε «ροτβάιλερ» του Φέργκιουσον στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ιρανοί έκαναν υποτυπώδη προετοιμασία, πήραν μαζί τους στη Βραζιλία όλη κι όλη μία αλλαξιά με φανέλες που ήδη μπήκαν στο πλύσιμο, αλλά έβαλαν ήδη στο τσεπάκι ένα βαθμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βραζιλία
Μουντιάλ
Ποδόσφαιρο